stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

STA
STA
0 04.12.2022 20:34:15

Navijači se zbirajo pred kliniko nogometne ikone Peleja

Profimedia
Navijači brazilskega nogometnega zvezdnika Peleja so se danes zbrali pred bolnišnico v Sao Paulu, kjer se 82-letna brazilska ikona zdravi zaradi okužbe dihal. Več kot sto privržencev je molilo za ozdravitev človeka, ki za mnoge velja za najboljšega nogometaša v zgodovini, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Trikratni svetovni prvak je bil v torek hospitaliziran zaradi rednega zdravljenja raka debelega črevesa, bolezni, ki so mu jo odkrili septembra lani.

"Smo duhovna sila, ki moli za športnega idola, medtem ko bije eno najtežjih bitk v svojem življenju," je za AFP povedal eden od oboževalcev Marcos Bispo dos Santos.

Že zjutraj, poroča spletni časopis Folha de Sao Paulo, so navijači pred bolnišnico izobesili zastavo s podobo športnika stoletja in z grbom nogometnega kluba Santosa. Nalepili so tudi mini plakate z reprodukcijo fotografije Peleja v majici s številko 10 in z besedno zvezo "naj živi kralj".

Zdravniki v bolnišnici Albert Einstein v Sao Paulu so v soboto sicer povedali, da je Pele - rojen kot Edson Arantes do Nascimento - ostal "stabilen".



"Pele se je dobro odzval na oskrbo brez poslabšanja klinične slike v zadnjih 24 urah," so zapisali zdravniki v izjavi za javnost.

Tudi zvezdnik sam se je pozneje v objavi na Instagramu odzval optimistično, rekoč: "Moji prijatelji, vse želim ohraniti mirne in pozitivne. Sem močan z veliko upanja in kot običajno sledim svojemu zdravljenju. Zahvalil bi se celotni medicinski ekipi za vso oskrbo, ki sem jo prejel."

Kot je v soboto poročal Folha de Sao Paulo, se Pele ne odziva več na kemoterapijo in zdaj v paliativni oskrbi prejema zgolj še protibolečinsko terapijo.

Za zdaj sicer ne bolnišnica ne Pelejeva družina tega nista potrdili.

Značke: nogomet, brazilija

Članki iz rubrike