zahi hawass Svet24.si

Resnični Indiana Jones

david cameron, kijev Svet24.si

Britanski zunanji minister z izjavo prestopil ...

matjaz kovacic bobo Necenzurirano

Ne Ljubljana. Da je Maribor izgubil banko, so ...

hisa tomc LJ-pl007 Reporter.si

To so hiše, ki jih evropski poslanci Zver, Tomc ...

roglic Ekipa24.si

Zdaj je znano, kje bo Primož Roglič koval formo ...

poroka-na-prvi-pogled, 3 Njena.si

Poroka na prvi pogled: Kaj je razlog za Olgine ...

irving-doncic Ekipa24.si

'Moj brat!' Kakšne besede Kyrieja Irvinga o Luki ...

nu
nu
0 22.11.2022 19:41:44

Večni Ochoa obranil 11-metrovko Lewandowskemu - Poljska in Mehika odigrali 0:0

Mehiška in poljska reprezentanca sta uvodni obračun na svetovnem prvenstvu v Katarju končali z neodločenim izidom 0:0 v Dohi. Pred tem je v skupini C Savdska Arabija senzacionalno z 2:1 premagala Argentino.


* Stadion 974, gledalcev 39.369, sodniki: Beath, Schetinin in Beecham (vsi Avstralija).
* Strelci: /.
* Mehika: Ochoa, Sanchez, Moreno, Montes, Gallardo, Alvarez, Herrera (od 71. Rodriguez), Chavez, Lozano, Martin (od 71. Jimenez), Vega (od 84. Antuna).
* Poljska: Szczesny, Bereszynski, Glik, Kiwior, Cash, Kaminski, Krychowiak, S. Szymanski (od 72. Frankowski), Zielinski (od 88. Milik), Zalewski (od 46. Bielik), Lewandowski.
* Rumeni kartoni: Sanchez, Moreno; Frankowski.
* Rdeči karton: /.

Mehika in Poljska sta se merili na prvem povsem montažnem objektu v zgodovini SP, sestavljenem iz 974 ladijskih zabojnikov, ki ga bodo v primeru uspešne skupne kandidature Argentine, Čila, Paragvaja in Urugvaja za SP 2030 preselili v slednjega in ga v Maldonadu znova sestavili za tekme takratnega mundiala.



Mehičani, ki osmič zapovrstjo in 17. skupno igrajo na SP ter so 13. julija 1930 v Montevideu igrali sploh prvo tekmo v zgodovini SP (1:4 proti Franciji), in Poljaki, ki na mundialih igrajo devetič, so v prvem polčasu pokazali igro brez pravih priložnosti. V drugem pa so Poljaki zapravili najstrožjo kazen prek Roberta Lewandoskega.

Mehičani so bili prvi na tekmi, ki so resneje zagrozili, potem ko je v 26. minuti le malo mimo vrat z glavo meril Alexis Vega. Sicer pa je prvi polčas minil ob precej večji mehiški posesti žoge, pravih priložnosti pa niti ni bilo, izjema je bil še strel Jorgeja Sancheza v 45. minuti precej z desne strani, ko je moral posredovati Wojciech Szczesny.

V 56. minuti pa so Poljaki prišli do najstrožje kazni, po pregledu posnetka je sodnik dosodil prekršek Hector Morena nad Robertom Lewandowskim v kazenskem prostoru. Prav Lewandowski je nato v 58. minuti izvedel strel z bele pike, izjemno pa je posredoval Guillermo Ochoa, tako da je ostalo 0:0.

Mehičani so v 64. minuti zagrozili prek Henryja Martina, sicer pa ne ena ne druga ekipa nista dopuščali posebej nevarnih akcij tekmecu. Bilo je sicer nekaj polpriložnosti, a so bili streli precej nenatančni, blokirani ali preprosto preslabi.

Mehika bo v 2. krogu čez štiri dni igrala proti Argentini, Poljska pa proti Savdski Arabiji. Danes ob 20. uri bo v skupini D obračun branilke naslova Francije in Avstralije.

Značke: ochoa, lewandowski

Članki iz rubrike