nova zemlja Svet24.si

Tedenski horoskop: Zdi se, da je svet okoli nas na...

najden-predmet Svet24.si

Ste izgubili skiro ali motoristični kovček?

1715284723-172a1604-1715284697347 Necenzurirano

SD želeli rubiti vilo na Levstikovi. Han: ...

ana-petrič Reporter.si

Slovenka leta odpuščena: vrata ji je pokazala ...

luka doncic oklahoma dallas pm Ekipa24.si

Noro! Dončić in Dallas sta po tem izjemnem ...

Gorski zdravnik Revija Stop

»Dr. Gruberja so Slovenci vzeli za svojega«

doncic Ekipa24.si

Nastavite budilke: jasno je, kdaj bo Dallas igral ...

STA
STA
0 05.11.2022 23:16:51

Pique se je od Camp Noua poslovil z zmago (video)

Profimedia
Nogometaši Barcelone so v 13. krogu španskega prvenstva premagali Almerio z 2:0 in tako poskrbeli za zmagovito slovo dolgoletnega člana kluba Gerarda Piqueja od stadiona Camp Nou. Petintridesetletni Pique je igral do 83. minute, ko so ga gledalci s stoječim aplavzom pospremili na klop.

Zadnjo tekmo v dresu Barcelone bo igral naslednji teden v Pamploni.

Barcelona se je dolgo mučila z ekipo iz spodnjega dela razpredelnice (v 7. minuti je zgrešila enajstmetrovko) in šele na začetku drugega dela je Ousmane Dembele prvič zatresel mrežo. Na 2:0 je povišal Frenkie de Jong (62.).


Barcelona je z enajsto zmago skočila na prvo mesto razpredelnice. Atletico Madrid bo tekmo 13. kroga igral v nedeljo ob 14. uri doma proti Espanyolu, Real Madrid pa se bo predstavil v ponedeljek zvečer v gosteh proti Rayo Vallecanu.

Triinosemdeseta minuta je bila v znamenju Gerarda Piqueja, ki je v četrtek sporočil, da bo zaključil igralsko kariero. Za Barcelono je odigral 615 tekem in se 53-krat vpisal med strelce. V karieri je osvojil številne lovorike, skupaj kar 34 na klubski ravni. Osemkrat je bil španski, enkrat pa angleški prvak, štirikrat je osvojil ligo prvakov, od tega trikrat z blaugrano in enkrat z rdečimi vragi. Trikrat je bil tudi klubski svetovni prvak s Katalonci.

S špansko reprezentanco, za katero je nastopil 102-krat, je svetovni prvak postal leta 2010 v Južni Afriki, evropski pa dve leti kasneje, ko sta prvenstvo gostili Poljska in Ukrajina.

Značke: nogomet, španija

Članki iz rubrike