sekolar, mizna krožna žaga Svet24.si

Zaradi nove omrežnine gospodarstvo na okope, ...

traktor Svet24.si

Tatvina traktorja - pozor, pomagajte najti tatu

5081484663803_org_27a69d764a0b1739_1648464638000 Necenzurirano

Kaj druži železnice, podjetnika iz Rovt in ...

1696960818-172a6788-1696960549922 Reporter.si

Teorije zarote: bo Anžetu Logarju uspelo prevzeti...

nika vodan af Ekipa24.si

Uau! Bi jih prepoznali? Slovenske junakinje zime ...

poroka-na-prvi-pogled Njena.si

Sta Olga in Bogdan res še vedno par?

luka doncic pljunil Ekipa24.si

Kaj? Luka Dončić je v neposrednem prenosu med ...

nu
nu
0 01.11.2022 08:56:32

Španija v šoku! Sodnik spisal zgodovino, enajstmetrovko je dosodil, ko igralcev več ni bilo na igrišču (video)

Španci pravijo, da se je prav pri njih zgodila najbolj bizarna enajstmetrovka v zgodovini nogometa.

Na tekmi nižjeligašev med Azuqueco in Sportingom Cabanillas v regiji Castilian-La Mancha je sodnik poskrbel za neverjeten zaključek. Do kontroverzne odločitve, ki je gostom prinesla zmago, je prišlo 15 minut po koncu tekme, ko so bili igralci že v slačilnici.

V zadnji minuti, ko je bil rezultat 2:2, se je gostujoči napadalec Cristian de la Mata težje poškodoval, tako da ga je iz zelenice odpeljalo reševalno vozilo. Sodnik je takoj zatem zapiskal konec srečanja in delitev točk. Vendar tu se je komedija zmešnjav komaj začela.

Igralci so odšli v slačilnico, večina je bila že pod tušem, ko je sodnik dosodil najstrožjo kazen v korist gostujočega moštva. Tudi tribune so bile že skoraj povsem prazne. A sodnik se ni dal zmesti, najprej je odšel v domačo slačilnico in zahteval, da se vsaj vratar vrne na igrišče in stopi med vratnici.



"Bil sem presenečen. Odhajal sem s stadiona, ko sem videl, da je sodnik pokazal na belo točko. V 30 letih igralske in trenerske kariere nisem doživel nič podobnega," je izjavil vidno šokiran športni direktor Azuquece Jaime Gomez. Vratar domačinov je zavrnil vrnitev na igrišče, ni želel v vrata na takšen način, sodnik pa ni odnehal. Gostujočemu igralcu Miguelu Fuentesu je dovolil, da vseeno izvede enajstmetrovko - na prazna vrata!?!

Fuentes je priložnost izkoristil, žogo brcnil proti vratom in svoji ekipi prinesel zmago - 15 minut po koncu tekme. Maloštevilni gledalci, ki so še ostali na tribuni, so pričakovali, da bo gostujoči igralec skušal biti pošten in žogo poslal mimo gola, zato so šokirani nad dejanjem Fuentesa priredili koncert žvižgov in glasno protestirali.

"Nihče nam ne more očitati, da se nismo pojavili na igrišču. Nekaj naših igralcev se je že stuširalo in odšlo iz stadiona," je še dejal Gomez. In se s kislim nasmeškom pač moral sprijazniti s porazom. Najbolj nenavadnim porazom v nogometni zgodovini, kot je zapisala Marca.

Članki iz rubrike