sveča Svet24.si

V hudi nesreči pri Jesenicah umrl 25-letni voznik

motorist, bruselj, sredinec Svet24.si

Ujeli predrznega fantoma, ki je policistom vestno ...

1711376183-dsc0361-01-1711376151675 Necenzurirano

Direktorju bolnice so morali podrejeni delati ...

vila klemen jaklic PL Reporter.si

Razkrivamo: take so dimenzije luksuzne vile Klemna...

pogacar Ekipa24.si

Tadej Pogačar želel šopek vreči navijačem, a ...

Predsednik vlade Dr Odkrito.si

Kaj se je v resnici dogajalo na Kruziću?

luka doncic dallas oklahoma pm Ekipa24.si

'Pretepeni' Dončić po težko prigarani zmagi ...

STA
STA
0 30.10.2022 14:39:54

Flamengu tretjič pokal Libertadores

Nogometaši brazilskega Flamenga so zmagovalci 63. pokala Libertadores. V finalu najbolj prestižnega južnoameriškega klubskega tekmovanja so v ekvadorskem Guayaquilu z 1:0 ugnali prav tako brazilsko zasedbo Athletico Paranaense. To je bil tretji naslov zasedbe iz Ria de Janeira.

Brazilski klubi so sicer dobili zadnja štiri finala v tem tekmovanju. Po vrsti so slavili Flamengo (2019), Palmeiras (2020, 2021) in v soboto zvečer po slovenskem času še enkrat Flamengo.

Za ekipo iz Ria de Janeira je to tretji naslov, slavila je še leta 1981. S tem se je po številu lovorik v pokalu Libertadores izenačila z najboljšimi brazilskimi predstavniki. Po tri naslove imajo tudi Sao Paulo, Palmeiras, Santos in Gremio.

Na vrhu večne lestvice sta še naprej argentinska Independiente s sedmimi ter Boca Juniors s šestimi naslovi, s petimi sledi urugvajski Penarol.


Athletico Paranaense je drugič nastopil v finalu pokala Libertadores, tudi leta 2005 se je pomeril z brazilsko ekipo. Takrat je še po dveh tekmah s skupnim izidom 5:1 slavil Sao Paulo.

Edini zadetek za zasedbo Dorivala Juniora je v soboto dosegel Gabriel Barbosa. Ta je v finalu zadel že lani, a s tem ni preprečil druge zaporedne zmage Palmeirasa.

Za Athletico, ki ga s klopi vodi sloviti Luis Felipe Scolari, se je vse podrlo ob koncu prvega polčasa, ko je drugi rumeni karton v 44. minugi prejel Pedro Henrique, štiri minute kasneje pa je v sodnikovem dodatku gol zabil "Gabigol".

V drugem polčasu se rezultat ni več spremenil, potem ko je Flamengo z igralcem več le še nadzoroval dogajanje na zelenici v drugem največjem ekvadorskem mestu.

Članki iz rubrike