nevihta, strele Svet24.si

Maj prinaša plohe in nevihte. V teh krajih bo ...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

festival svobode gibanje svoboda zbiljsko golob pl Reporter.si

Golobovo napihovanje z dvema mandatoma, v katerih ...

doncic dallas Ekipa24.si

Dončić je razkril, kaj se dogaja z njegovim ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

oblak danilovic Ekipa24.si

Takšnega Oblaka ne poznamo! Njegova izbranka je ...

nu
nu
5 05.10.2022 10:09:44

Slovenski sodnik v težavah?! Barcelona udarila z vso silo, na vrsti je UEFA! Očitajo mu ...

Profimedia
Katalonci se bodo obrnili na krovno organizacijo.

Razplet torkovega derbija v ligi prvakov še vedno dviguje ogromno prahu. Milanski Inter je na domačem igrišču z 1:0 ugnal Barcelono in si v najzahtevnejši skupini letošnjega skupinskega dela zagotovil zelo pomembne tri točke, Katalonci pa se z drugim porazom nikakor ne morejo zadovoljiti.

Da je bilo na kocki ogromno, je bilo jasno razvidno tudi z dogajanja na igrišču. Barcelona je v zaključku tekme za vsako ceno iskala vsaj izenačujoči zadetek, a je na koncu ostala praznih rok. Ob tem so v taboru katalonskega ponosa prepričani, da so bili tudi močno oškodovani.



Xavija Hernandeza in njegove varovance je razjezil slovenski delivec pravice, ki je po njihovem mnenju z nekaj spornimi sodniškimi odločitvami ključno vplival na končni razplet tekme. Največje začudenje si je slovenska sodniška ekipa prislužila v zaključku obračuna, ko je v svojem kazenskem prostoru z roko igral branilec Interja Denzel Dumfries, a tudi po ogledu posnetkov soba za VAR ni odločila, da gre za enajstmetrovko. Pred tem je Slavko Vinčić (prav tako po posredovanju sobe za VAR) razveljavil zadetek Barcelone ravno zaradi igranja z roko, ki je bilo po mnenju Kataloncev precej manj očitno in namerno. V sklepni fazi tekme je z ostrim posredovanjem v središče pozornosti stopil tudi strelec zmagovitega zadetka Hakan Calhanoglu; s podplatom je nogo Sergia Busquetsa zadel nad gležnjem, za kar so bili številni nogometaši izključeni brez daljšega premisleka.

"Zgodila se nam je krivica. Povedal sem mu, naj mi odločitve razložijo, ker nekaterih pravil očitno ne razumem. Sodnik ni želel ničesar razlagati," je po tekmi besnel Xavi. Španski mediji zdaj poročajo, da pri Barceloni že pripravljajo uradno pritožbo, ki jo bodo poslali na Uefo. V njej naj bi med drugim zahtevali tudi to, da nizozemski sodnik Pol van Boekel, ki je bil v torek zadolžen za VAR, nikoli več ne sodi na tekmah Kataloncev.

Članki iz rubrike