sekolar, mizna krožna žaga Svet24.si

Zaradi nove omrežnine gospodarstvo na okope, ...

traktor Svet24.si

Tatvina traktorja - pozor, pomagajte najti tatu

robert fico Necenzurirano

Slovaški atentat in Slovenija: nasilje se vedno ...

jure bracko evita hanzic zvezdana lubej mediaspeed Reporter.si

Pravnomočno poražena NKBM: šlo je za tipično ...

kidd doncic 23 pm Ekipa24.si

Hahaha!!! Po spotakljivih vzdihih Luka Dončić ...

Afera ogroža von der Leyenovo politično prihodnost, saj poteka v obdobju pred evropskimi volitvami, Odkrito.si

Ursula von der Leyen in primer Pfizergate

samir handanovic 24 pm Ekipa24.si

Nova služba za Samirja Handanovića! Nekdanji ...

nu
nu
1 17.09.2022 12:19:09

Zvezdnik Barce šokiral: Bilo je vsega, predvsem droge! Izgubil sem veliko prijateljev ...

Profimedia
Za njim je težko otroštvo.

Brazilski nogometaš Raphinha je poleti dokončno uresničil svoje sanje, potem ko je iz Leedsa prestopil v Barcelono. Navijači katalonskega giganta na njegovo eksplozijo še čakajo, toda vsi, na čelu s trenerjem Xavijem, so prepričani, da bo slednja zagotovo prišla. 

V enem od intervjujev je 25-letnik razkril svojo zgodbo, ki je zelo žalostna, a hkrati zelo navdihujoča. "Povedal vam bom resnico, ta je zapletena. Moji starši so iz Restige, naselja v Porto Alegreju. Tam sem odrasel in ni bilo lahko slediti normalni poti in ne zaviti z nje. Obstaja veliko 'lažjih' izborov za otroke, kakršen sem bil sam. Na ulici sem videl vse, toda sam sem uspel vse skupaj držati. Vseeno, gledal sem svoje prijatelje, kako so se izgubili. V svetu kriminala sem izgubil veliko prijateljev. Veliko je bilo droge ..." je začel svojo izpoved nogometaš Barcelone.


"To so bili fantje, ki so igrali nogomet desetkrat boljše kot sem ga igral sam. In ki bi lahko igrali v najboljših ekipah na svetu. Imeti takšne primere blizu sebe je bilo zame zelo pomembno, za moje odraščanje. Vedel sem, kaj si želim od življenja, želel sem biti nogometaš. Da bi izpolnil svoje cilje, sem moral oditi iz rodnega mesta. To je bila velika žrtev, toda nisem želel odnehati. Danes govorijo o mojih nogometnih 'čarovnijah', toda magična je moja življenjska pot," je nadaljeval Raphinha. 

"Uspel sem zaradi svoje družine. Nisem dvignil roke nad šolo, zavrnil sem vse priložnosti za lahek zaslužek. Zato sem danes tukaj, kjer sem," je pojasnil zvezdnik Barcelone. In priznal, da je bilo na poti do uspeha včasih zelo težko, saj je bila njegova družina revna. "Po treningu bi stal na ulici in prosil ljudi, da mi kupijo nekaj za jesti. Nekateri so mi pomagali, drugi so me takoj proglasili za klateža. Dolgo sem moral čakati na avtobus, zato sem prosil za hrano. Star sem bil med 12 in 14 let." 

Raphinha je tudi pojasnil, zakaj je poleti izbral Barcelono in ne na primer Chelseaja, ki se je zelo zanimal zanj. "Pri Leedsu sem imel ogromno ponudb, toda točno sem vedel, kaj si želim. Ronaldinho je eden od mojih idolov, igral je za Barcelono. Če bi uspel govoriti z njim, vem, da bi mi rekel, da naj sledim svojim sanjam. Sanje pa so bile, da zaigram za Barco." 

Značke: raphinha, barcelona

Članki iz rubrike