profimedia-0808999589 Svet24.si

Umrl komaj 15-mesečni sin slavnega MMA borca

toplotna črpalka1 Svet24.si

Obljubljal toplotne črpalke, vzel pa le denar

870457_151-vatikan Necenzurirano

Ko znani lobist pelje slovenske gradbince v ...

jansa orban fb1 Reporter.si

Janša nima ugleda v Bruslju, on seže le do ...

doncic dallas Ekipa24.si

Dončić je razkril, kaj se dogaja z njegovim ...

masterchef Njena.si

MasterChef: Kje je sodnik Luka Jezeršek?

oblak danilovic Ekipa24.si

Takšnega Oblaka ne poznamo! Njegova izbranka je ...

nu
nu
7 23.08.2022 07:36:41

Do ponedeljka še brez zmage, na derbiju pa pokazali zobe! Derbi med Unitedom in Liverpoolom navdušil (video)

Profimedia
Konec tretjega kroga angleškega nogometnega prvenstva je prinesel ponedeljkov derbi med Manchester Unitedom in Liverpoolom. Za favorizirani ekipi se sezona premier league ni začela po pričakovanjih. Manchester United je na Old Traffordu vpisal prvo zmago v sezoni po zaslugi golov Jadona Sancha in Marcusa Rashforda.

Najuspešnejša kluba v zgodovini lige, Manchester United z 20 in Liverpool z 19 naslovi, sta slabo krenila v novo sezono, brez zmage. To se je spremenilo po ponedeljkovem derbiju vsaj za Manchester United, ki je na kultnem Old Traffordu le vpisal zmago.

Junak obračuna je bil Sancho, ki je v prvem polčasu prestregel natančno podajo Anthonyja Elange globoko v kazenskem prostoru in premagal nemočnega vratarja Liverpoola Alissona z nizkim natančnim strelom v spodnji levi kot.

Kljub poskusom Liverpoola za spremembo izida se je prvi polčas končal v korist domače zasedbe. V 53. minuti je sledilo novo presenečenje za Liverpool. Marcus Rashford je odlično zadel v zgornji kot vrat nemočnega gostujočega vratarja.

Gol ni takoj obveljal, saj je obstajal sum, da se je Rashford znašel v prepovedanem položaju. Po pregledu video sodniškega pomočnika Vara je sodnik Michael Oliver pokazal, da ni bilo prepovedanega položaja in da gol velja. Nogometaši Manchester Utd so lahko začeli slaviti.



Dvoboja še ni bilo konec. Častni zadetek za Liverpool je v 82. minuti dosegel Mohamed Salah, ki je mojstrsko izkoristil zmedo ter žogo pospravil pod desno vratnico za 2:1.

Na zelenici je znova zaigral portugalski zvezdnik Cristiano Ronaldo, od katerega senzacij željni angleški mediji pričakujejo, da bo kmalu sporočil, kako bo z nadaljevanjem njegove kariere.

Čeprav se vse bolj zdi, da bo zapustil Manchester United, je Ronaldo v igro vstopil v 86. minuti in v sodnikovem dodatku zapretil, a je žogo poslal visoko čez prečko.

Manchester je z novim trenerjem Erikom ten Hagom vpisal prvo zmago. In se s premiernimi tremi točkami v novi sezoni s predzadnjega zavihtel na 14. mesto prvenstvene lestvice. Liverpool je z dvema točkama 16. Po treh krogih je s tremi zmagami in devetimi točkami na vrhu razpredelnice Arsenal.

Značke: nogomet, anglija

Članki iz rubrike