zahi hawass Svet24.si

Resnični Indiana Jones

david cameron, kijev Svet24.si

Britanski zunanji minister z izjavo prestopil ...

matjaz kovacic bobo Necenzurirano

Ne Ljubljana. Da je Maribor izgubil banko, so ...

hisa tomc LJ-pl007 Reporter.si

To so hiše, ki jih evropski poslanci Zver, Tomc ...

mbappe Ekipa24.si

"Tako hitro kot teče Mbappe, sem jaz tekel v ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

doncic Ekipa24.si

Dallas slavi! Luka Dončić in druščina ...

STA
STA
0 07.08.2022 20:36:52

Kakšen start za Ten Haga! Šok za United v uvodu angleške lige!

Profimedia
Navijači Uniteda spet razočarani.

Angleški velikan Manchester United je slabo začel sezono v premier ligi.  prvem krogu na domačem igrišču z 1:2 izgubil proti Brightonu. Gosti so z dvema goloma Nemca Pascala Grossa že po prvem polčasu vodili z 2:0, v nadaljevanju pa so kljub pritisku in vstopu v igro Cristiana Ronalda domači samo znižali zaostanek, potem ko je Alexis MacAllister dosegel avtogol.

United se očitno tudi pod vodstvom novega trenerja, Nizozemca Erika ten Haga, ni znebil pomanjkljivosti iz lanske sezone, v napadu ni imel pravih idej, v obrambi pa je delal napake, ki so botrovale zaostanku.


Aktualni prvak Manchester City je sezono začel uspešno. V uvodnem krogu je v Londonu z 2:0 premagal West Ham, junak tekme pa je bil zvezdniški novinec Erling Haaland, ki je pred letošnjo sezono prestopil iz Borussie Dortmund, na svojem prvenstvenem debiju za novo ekipo pa dosegel oba gola.

Norvežan je najprej v 34. minuti izsilil najstrožjo kazen, ki jo je sam tudi uspešno izvedel, nato pa je mrežo zatresel še v 65. minuti, ko je izkoristil natančno podajo Kevina de Bruyna. Ekipa Pepa Guardiole je bila tudi sicer precej boljši tekmec, imela je veliko terensko premoč, praktično je nadaljevala tam, kjer je lani končala.

Na domačem igrišču ni zmagal niti Leicester, z Brentfordom je igral 2:2. V 46. minuti so domači z golom Kiernana Dewsbury-Halla povedli z 2:0, v prvem polčasu je gol dosegel tudi Timothy Castagne, toda do konca srečanja sta za izenačenje poskrbela Ivan Toney ter Pelenda Da Silva, slednji, sicer rezervist, je izenačil v 86. minuti.

Članki iz rubrike