evropski parlament Svet24.si

Evropski poslanci ob plači upravičeni do ...

traktor Svet24.si

Tatvina traktorja - pozor, pomagajte najti tatu

sumi stanovanje xx Necenzurirano

Omejitev AirBnB brez stanovanjske politike je le ...

janez-janša-sds-nov-konferenca Reporter.si

Janšev strel v koleno? Zaradi SLS lahko ostane ...

luka doncic oklahoma dallas pm Ekipa24.si

Noro! Dončić in Dallas sta po tem izjemnem ...

Kate se je odločila, da bo okrevala na res rajskem otoku Odkrito.si

Kate Middleton - okreva "skrita v raju!"

doncic Ekipa24.si

Nastavite budilke: jasno je, kdaj bo Dallas igral ...

ue
ue
1 19.07.2022 16:38:36

Trener Maribora Karanović sporočil: Imamo možnosti proti Šerifu! Povedal je tudi, kaj pričakuje od navijačev!

Grega Wernig
Pred slovenskimi nogometnimi klubi so novi izzivi na mednarodnem prizorišču.

V tem tednu bodo na veliko sceno stopili Maribor v ligi prvakov ter Olimpija, Mura in Koper v konferenčni ligi. Prvi od njih se bo predstavil slovenski prvak iz Maribora, v sredo ob 20.15 se bo v Ljudskem vrtu pomeril z moldavskim Šerifom iz Tiraspola.

Zasedba iz štajerske prestolnice je sredi preteklega tedna z odliko opravila svojo nalogo v prvem kvalifikacijskem krogu najbolj imenitnega klubskega tekmovanja na stari celini. Po nedoločenem izidu na prvem dvoboju z beloruskim Šahtarjem iz Soligorska je na povratnem v turškem Adapazariju z dvema goloma Roka Baturine in zelo zanesljivo predstavo zmagala z 2:0.

Po pomembni mednarodni zmagi je na uvodni tekmi prve lige Telemach doživela hladno prho, zanjo je v Ljudskem vrtu poskrbela zasedba iz Radomelj, ki je zanesljivo, s 3:0 premagala drugo mariborsko postavo. "Prevzemam odgovornost za poraz," se je po sobotnem "kolapsu" ekipe in bolečem porazu s pepelom posul mariborski strateg Radovan Karanović, ki je v primerjavi s povratnim dvobojem proti beloruskemu prvaku v ogenj poslal kar deset novih igralcev, ta taktična zamisel pa se je izkazala za pogubno.

"Motivacija zagotovo ni slabša, mogoče samozavest. Zavedamo se, da to proti Radomljam ni bilo ničemur podobno. Upam, da to ne bo vplivalo na tiste, ki bodo igrali v sredo, zagotovo pa taka spodbuda ni dobra," je za časnik Večer po porazu s Kalcerjem in pred sredino tekmo s Šerifom dejal Aleks Pihler.

Pred mariborsko zasedbo sta izjemno zahtevni preizkušnji s Šerifom, ki je v pretekli sezoni preskočil vse kvalifikacijske ovire in se celo prebil v skupinski del lige prvakov. To imenitno tekmovanje je začel naravnost sanjsko, na uvodnih dveh tekmah je najprej doma premagal ukrajinski Šahtar iz Donjecka in v gosteh madridski Real, po skupno šestih tekmah pa osvojil tretje mesto v svoji skupini ter si izboril mesto v evropski ligi, kjer ga je v tekmah za preboj v osmino finala izločila portugalska Braga.

Šerif je v prvem krogu izločil Zrinjski iz BiH s skupnim izidom 1:0. Zmagovalec slovensko-moldavskega obračuna se bo v tretjem krogu lige prvakov pomeril z zmagovalcem finsko-češkega dvoboja med HJK Helsinki in Viktorio Plzen, po torkovem plesu kroglic na sedežu Evropske nogometne zveze (Uefa) v Nyonu je jasno, da bo finski ali češki predstavnik prav tako tekmec Maribora ali Šerifa v tretjem kvalifikacijskem krogu za evropsko ligo. Povratna tekma med Šerifom in Mariborom bo 26. julija v Moldaviji.

"Nasprotnika smo temeljito analizirali. Gre za ekipo, ki je sestavljena na novo. Devet igralcev, ki začenja tekme, se je pridružilo pozneje, prišli so v tem prestopnem roku. Moldavski prvaki imajo znova zelo kakovostno ekipo, o tem ni dvoma, toda ob ponovitvi izvedbe na obeh tekmah prvega kroga imamo možnosti. Najbolj pomembno bo, da ne odstopamo od svojega načina," je na torkovi tiskovni konferenci povedal trener Karanović, ki v primerjavi s prvim krogom nima več na voljo Antoina Makoumbouja, ta je prestopil v Cagliari, vprašljiv je tudi nastop Marka Božića.


"V kratkem obdobju smo nadomestili igralce, ki so odšli poleti. Ne bo lahko poiskati nove rešitve po odhodu Makoumbouja, ampak s skupnimi močmi bomo uspeli tudi v tem namenu. Potrebujemo le ustrezno mero razumevanja navijačev pri preoblikovanju moštva. Težave nam povzroča tudi poškodba Božića, imamo še določene dileme pri sestavi zvezne vrste, a je načrt za tekmo pripravljen. Pričakujem tekmeca, ki ne bo zaletav v igri. Z veliko mero discipline v igri in morda tudi z večjo obrambno usmerjenostjo v igri. Šerif je favorit v tem dvoboju, a imamo dober izhodiščni položaj. Čakata nas dve zahtevni preizkušnji, treba je izpolniti načrt v celoti, z maksimalno zbranostjo in osredotočenostjo, saj je vsaka napaka lahko usodna," je še povedal Karanović.

Članki iz rubrike