IMG-20240429-WA0004 Svet24.si

Foto: Za 30-letnega gornika na območju Šipkovega...

kresovanje, križe 2023 Svet24.si

Bo vreme zdržalo do kresovanja?

1683742182-dsc7277-01-1683742078866 Necenzurirano

Šest ustavnih sodnikov razkrilo dodatne ...

bogovic tomc zver Reporter.si

Skrivajo premoženje: razkrivamo nepremičnine, ki...

doncic dallas Ekipa24.si

Dončić je razkril, kaj se dogaja z njegovim ...

Poleg britanskega škandala, Rebel razkriva tudi druga sporna povabila, vključno z 2-milijonsko ponud Odkrito.si

Kraljeva družina - Orgije in droga na zasebnih ...

Celje Krznar Ekipa24.si

Kapo dol! Te besede Damirja Krznarja odmevajo! ...

nu
nu
0 30.05.2022 15:19:14

Šok, šok, šok! Tam, kjer je nekdaj blestel trener Olimpije, se je včeraj odvijala epska drama (video)

Ves svet sočustvuje z nogometaši in navijači Reala Ovieda, ki so v le nekaj sekundah doživeli najprej nebesa in potem pekel.

Masikomu so prizori smešni, marsikomu je žal, a to je nogomet. Ni se zgodilo prvič, informacije – tudi napačne – se širijo hitreje, kot jih uspemo preveriti. Še posebej v takšnih trenutkih, kot je bil včeraj v Oviedu, v osrčju Asturije. Klub, ki je v elitni španski ligi v svoji zgodovini nastopal 38-krat, v zadnjih dvajsetih letih pa postopal med drugo in četrto ligo, je bil na robu povratka med najboljše. Ampak ...

V Oviedu je sredi devetdesetih blestel zdajšnji trener Olimpije Robert Prosinečki, tam je igral kot posojen igralec madridskega Reala. Ni se več vrnil v prestolnico, ampak je odšel v Barcelono, sezona v Oviedu pa mu je ostala v najlepšem spominu.


Minuli konec tedna, ko je bil v španski drugi ligi na sporedu zadnji prvenstveni krog, je bilo jasno, da sta si Almeria in Real Valladolid izborila neposredno napredovanje v la ligo, štiri ekipe na mestih od tri do šest pa se bodo na dodatnih tekmah potegovale za tretjo vstopnico. V konkurenci je bil tudi Real Oviedo, ki je potreboval svojo zmago doma z Ibizo in poraz konkurenčne Girone v gosteh pri Burgosu.

Drama se je začela v peti minuti sodniškega podaljška, ko so nogometaši Ovieda iz enajstmetrovke iztrgali zmago s 3:2, a to je bil komaj prvi pogoj. V tistem trenutku pa se je na stadionu Carlos Tartiere razširila novica, da je Burgos dosegel zadetek. Navijačem se je utrgalo, igralci so slavili, kot še nikoli dotlej, metali so se drug na drugega. Vendar evforija ni trajala dolgo, vse več prisotnih je namreč začelo preko telefonov preverjati resničnost vesele novice, tudi igralci so iskali potrditev informacije.

Prešerno veselje se je v sekundi sprevrglo v neizmerno žalost. Spoznanje je bilo bridko, Burgos ni premagal Girone, tekma se je končala brez zmagovalca (0:0). Girona gre v dodatne kvalifikacije, Real Oviedo pa je končal sezono in bo še naprej drugoligaš.

Značke: real-oviedo, la-liga

Članki iz rubrike