sekolar, mizna krožna žaga Svet24.si

Zaradi nove omrežnine gospodarstvo na okope, ...

traktor Svet24.si

Tatvina traktorja - pozor, pomagajte najti tatu

1715949373-dsc06037-1715949336712 Necenzurirano

"Ne morem izključiti, da so na uradu vzporedno ...

jure bracko evita hanzic zvezdana lubej mediaspeed Reporter.si

Pravnomočno poražena NKBM: šlo je za tipično ...

kidd doncic 23 pm Ekipa24.si

Hahaha!!! Po spotakljivih vzdihih Luka Dončić ...

Afera ogroža von der Leyenovo politično prihodnost, saj poteka v obdobju pred evropskimi volitvami, Odkrito.si

Ursula von der Leyen in primer Pfizergate

matej mohoric 24 mm Ekipa24.si

Matej Mohorič o nedolžni ureznini, ki mu je niso...

nu
nu
0 15.05.2022 18:19:12

Haaland za 60.000? Ne? Res ne? Ne, ker bo izgubil hitrost in motoriko ... Ali uganete, za kateri klub gre?

Profimedia
Približno tako je potekala komunikacija pred leti, ko bi lahko norveškega čudežnega dečka Erlinga Haalanda v svoje vrste pripeljal angleški Everton.

Danes 21-letni Norvežan je že zvezdnik svetovnega formata. Njegov letošnji prestop iz dortmundske Borussie v Manchester City bo zatresel ves nogometni svet. Haaland bo tedensko služil blizu 400.000 funtov, po poročanju angleških medijev pa se za njegov podpis, ki mu bo navrgel še dodatnih 50 milijonov funtov, potegujeta še opremljevalca Adidas in Puma. Slednja je sicer leta 2019 z Manchestrom Cityjem podpisala desetletno pogodbo v vrednosti 650 milijonov funtov.

Haaland je torej že posegel po zvezdah, z vrtoglavimi številkami bo kmalu zasenčil vse dosedanje največje zvezdnike, kot sta Lionel Messi in Cristiano Ronaldo. V tem pogledu naravnost šokira informacija, da je nek angleški klub pri fantovih 15 letih zavrnil dogovor - za pičlih 60.000 funtov. Takrat bi lahko Haalanda iz Bryna v svoje vrste pripeljal Everton. No, skavti kluba iz Goodison Parka so pogrnili na celi črti. Potem ko so ga odkrili pri manjšem norveškem klubu, so storili hudo napako.



Haaland je sicer že takrat dosegal zadetke kot po tekočem traku, a Angleži niso verjeli, da se lahko razvije v vrhunskega nogometaša. Prepričani so bili, da je boljši od vrstnikov zaradi telesne moči in višine, njegov razvoj pa se bo v nekem trenutku povsem zaustavil, saj bo sčasoma izgubil hitrost in motoriko. Bryan King, eden od Evertonovih skavtov, je za angleški Times razkril: "Haalanda bi lahko dobili za 60.000 funtov, takrat je imel 15 let. Vendar smo zaradi njegove višine in moči pri rosnih letih mislili, da ne bo napredoval, da bo njegova učinkovitost začela padati. To se ni zgodilo, fant je postal še hitrejši, močnejši in boljši."

A to še ni bila zadnja priložnost za Everton. Haaland je iz Bryna prestopil v Molde, od tam pa bi lahko (takrat že kot dokazano eden najbolj nadarjenih najstnikov na svetu) prestopil k Liverpoolčanom za štiri milijone. Vendar lastnik kluba Farhad Moshiri za mladega igralca ni želel plačati toliko denarja. Če bi plačal, se bržkone njegov klub ne bi tako krčevito otepal obstanka v premier ligi. No, veljaki dortmundske Borussie so bili bolj pretkani, za Haalanda naj bi plačali celo 20 milijonov evrov in v zameno dobili 86 zadetkov na 89 tekmah ter še zaslužili z njegovo prodajo.

Članki iz rubrike