boštjan-močnik 2 Svet24.si

Brigadir Boštjan Močnik: »Kdo pa bo pomagal, ko...

pgd-križe, pgd-tržič, požar-sebenje Svet24.si

Foto: Zagorela hiša v občini Tržič

1715253201-dsc9430-01-1715253168875 Necenzurirano

Ukradeni otroci: kako je Matej Tonin sunil delo ...

anze logar pl3 Reporter.si

Anže Logar izzval Janšo: »Pripravljen sem na ...

acun ilicali maribor af Ekipa24.si

Turški milijonar je bil navdušen! Ljudski vrt ...

Nizozemska Revija Stop

Nizozemska izključena iz finala Evrovizije 2024

doncic 11 Ekipa24.si

Ni videti dobro! Dončića posneli, ko je korakal ...

nu
nu
0 02.05.2022 09:57:49

PRESENEČENJE? Katera kluba la lige EDINA NISTA ČESTITALA Realu za naslov prvaka?

Madridski Real si je v soboto z visoko zmago nad Espanyolom že zagotovil naslov španskega prvaka.

Že 35. lovoriko za naslov španskih prvakov (26 jih jima Barcelona, 11 Atletico, 8 Athletic, 6 Valencia, 2 Real Sociedad in po eno Deportivo, Sevilla in Betis) so nogometaši Reala bučno proslavili, najprej na stadionu, potem pa z armado svojih navijačev v središču Madrida. Čestitke so seveda deževale ...

Španski časnik Marca je pozorno spremljal, kdo vse je kraljevemu klubu čestital za naslov. Le dva tekmeca v la ligi tega nista storila, in če bi večina takoj pomislila, da je eden od teh katalonski velikan, temu ni tako. Iz vodstva Barcelone je čestitka prispela, brez tovrstnih gosposkih manir pa so, kot kaže, pri mestnem tekmecu Atleticu in Osasuni. Španski novinarji so izpostavili, da klub Jana Oblaka ni čestital niti Betisu, ki je osvojil pokalno lovoriko, na drugi strani pa je Realu čestital celo Rayo Vallecano, čigar navijači naravnost sovražijo Real.

Iz katalonske prestolnice sta prišli celo dve čestitki, posebej jo je v prestolnico poslal trener Xavi, potem pa v uradni obliki še klub: "Barcelona čestita Realu Madridu ob osvojitvi 35. naslova prvaka."

Varovanci Carla Ancelottija so si sicer minuli konec tedna dali duška, a sezone zanje še zdaleč ni konec. Že v sredo jih namreč čaka povratni dvoboj polfinala lige prvakov z Manchestrom Cityjem (prva tekma v Angliji se je končala z zmago domačih s 4:3), v nedeljo zvečer pa še - zanje sicer tekmovalno povsem nepomemben - mestni derbi na Wandi Metropolitano.


Zanimivo bo videti, če bodo Oblak in soigralci, ki se še krčevito borijo za uvrstitev v ligo prvakov, nove prvake počastili z znamenitim špalirjem in se jim tako priklonili. Če se bodo igralci odločili sami, tega ne bodo storili. "Špalir za Real? Imamo precej spoštovanja do naših navijačev," pravi Jose Maria Gimenez v pojasnilu, zakaj špalirja ne želijo narediti. Prikimava tudi slovenska enica: "Kot nadomestni kapetan sem proti takšni gesti. Ampak klub bo odločil." Če bo torej vodstvo Atletico zahtevalo špalir, se bodo igralci uklonili.

Članki iz rubrike