oranžno opozorilo Svet24.si

Arso oranžen alarm prižgal tudi za severovzhod, ...

kača-na-policijski-postaji Svet24.si

Kača s policijske postaje Koper

1706792389-b60k4933-1706792354008 Necenzurirano

Furs blokiral premoženje nekdanjega ministra ...

erika znidarsic sr Reporter.si

Erika Žnidaršič izgubila živce: kako je ...

nika vodan af Ekipa24.si

Uau! Bi jih prepoznali? Slovenske junakinje zime ...

skrito-v-raju Njena.si

Skrito v raju: Kako je danes videti kamp Paradiso?...

doncic Ekipa24.si

Ste videli to? Navijači Oklahome z majicami z ...

nu
nu
0 29.04.2022 15:18:32

NORO! Trener madridskega Reala pred ZGODOVINSKIM DOSEŽKOM!

Profimedia
Reala Carlo Ancelotti je pred edinstvenim dosežkom.

Real bo imel v soboto prvo zaključno žogico. Če bodo v soboto popoldne na domačem Santiago Bernabeuu osvojili vsaj točko v obračunu z Espanyolom, bodo tudi matematično potrdili naslov prvaka. Skupno že 35. Privoščijo si lahko celo poraz, a potemtakem Barcelona dan kasneje ne sme premagati Mallorce. V vsakem primeru pa zdaj ni več vprašanje, ali bo Real prvak, temveč kdaj bo prvak. Povedano drugače, šampionske majice so že natiskane, penina je na hladnem, boginja Kibela pa je pripravljena, da pozdravi šampione.

Trenerju Madridčanov Carlu Ancelottiju bi/bo pri tem uspelo to, kar ni pred njim še nobenemu trenerju v zgodovini vrhunskega nogometa. Postal bi/bo prvak v vseh petih najmočnejših evropskih ligah. Ligah petice, kot se jih je oprijel vzdevek po nekoč zelo priljubljeni oddaji hrvaške televizije.



Ancelotti je ta svoj osvajalski pohod po Evropi začel v sezoni 2003/04, ko je z Milanom postal prvak serie A. Šest let kasneje je s Chelseajem osvojil premier ligo, tri leta kasneje s PSG-jem francosko ligue 1 ter štiri leta kasneje z Bayernom še bundesligo. Španska la liga je zadnji manjkajoči košček v sestavljanki, zadnji manjkajoči naslov v zbirki. Blizu naslova je bil že v tisti svoji prvi epizodi (2013-2015) na klopi madridskega velikana, a kar mu ni uspelo takrat, mu bo uspelo tokrat.

Z naslovom španskega prvaka bo Ancelottijeva zbirka popolna. Dvainšestdesetletni Italijan morda že jutri vstopa oziroma odpira super ekskluzivni klub, v katerem bo še kar nekaj časa edini član. Noben drug trener mu namreč v tem pogledu ni niti blizu, le še dva trenerja pa sta slavila v treh različnih ligah »petice«. Govora je o Joseju Mourinhu, ki je bil prvak s Chelseajem, Interjem in Realom (plus Portom), ter Pepu Guardioli, ki je bil prvak z Barcelono, Bayernom in Manchester Cityjem.

Značke: carlo-ancelotti, real

Članki iz rubrike