evropski parlament Svet24.si

Evropski poslanci ob plači upravičeni do ...

traktor Svet24.si

Tatvina traktorja - pozor, pomagajte najti tatu

robert fico Necenzurirano

Slovaški atentat in Slovenija: nasilje se vedno ...

janez-janša-sds-nov-konferenca Reporter.si

Janšev strel v koleno? Zaradi SLS lahko ostane ...

sesko 24 pm Ekipa24.si

Šeško znova tresel in to kako!! Poglejte ta ...

super-par, indira-ekić, matic Njena.si

Indira Ekić potrdila, da bo postala mamica

doncic slacilnica Ekipa24.si

Takšnega Dončića še niste videli! Prizori iz ...

nu
nu
0 27.04.2022 11:01:13

HRVAŠKI ZVEZDNIK močno udaril po NOVINARJU: “Žaljenje in poniževanje NI SVOBODA GOVORA!”

profimedia
Hrvaški nogometaš Dejan Lovren je zadnje čase deležen v mnogih kontroverzah, sedaj pa je z objavo na Instagramu odprl novo polemiko.

V zapisu se je odzval na objavo v hrvaškem Jutarnjem listu, kjer ga je novinar precej ostro kritiziral zaradi njegove objave, v kateri je sporočil, da je prekinil svojo naročnino na Disney+, ker so v tem podjetju nasprotovali spornemu zakonu, ki je bil sprejet v zvezni državi Florida v ZDA, ki prepoveduje govor o seksualnosti in spolni usmeritvi v šolah. Njegova objava je bila s strani mnogih označena za homofobno, sami pa lahko ocenite ali je novinar hrvaškega portala s kritiko nogometaša šel predaleč. Poleg tega, je bil Lovren v zadnjem obdobju deležen precejšnjih kritik, ker ni spregovoril o ruski invaziji na Ukrajino, še naprej pa igra nogomet v Rusiji za Zenit iz Sankt Petersburga.

Nekdanji nogometaš Liverpoola je na svojem Instagram profilu objavil zapis v katerem razlaga: “Drugače ne komentiram, kaj o meni pišejo novinarji, ampak tokrat moram. Vedno bom zagovarjal svobodo govora, sploh ko so pod vprašanjem naše svobode, ki jih v zadnjem času na žalost nimamo. Prišlo je do tega, da če javno izraziš svoje mnenje, ki se ne sklada z mnenji medijskih portalov, hiš ali novinarjev, boš deležen javnega linča. Kje je tu razumevanje? Kje je tu spoštovanje drugačnega načina razmišljanja? V njihovih očeh ga ni. Jaz sem vzgojen drugače, da ima vsak pravico do svojega mnenja, ampak, da je družina vrednota, ki jo je potrebno ščititi. Mar mi je za vsakega človeka s katerim se lahko normalno pogovorim na ulici, kateremu lahko narišem nasmeh na obraz ker deliva enaka mnenja, ampak pomembno mi je, da vidijo, da sem človek z vrlinami in pomanjkljivostmi. V glavnem, da se vrnem na to grozno provokatorsko besedilo iz naslovnice in novinarja, ki nima dovolj človečnosti, da bi napisal članek kjer izrazi svoje mnenje, brez da pri tem javno ponižuje in žali drugo osebo. Zame se tu konča kakršnakoli človečnost. Ne bom dovolil takšnega zlorabljanja mojega značaja in dela in bom izkoristil vse dovoljene pravne možnosti, da to končam! Žaljenje in poniževanje NI SVOBODA GOVORA!”

V komentarjih sta Lovrena podprla tudi znana hrvaška influencerka Ella Dvornik in glasbenik Toni Cetinski. Zanimivo pa bo videti, kako se bo celoten primer zaključil in če bo res prišlo tudi do pravnih posledic za novinarja. Lovrenovo objavo in del novinarjevega zapisa o njem lahko vidite spodaj.

Članki iz rubrike