oranžno opozorilo Svet24.si

Arso oranžen alarm prižgal tudi za severovzhod, ...

kača-na-policijski-postaji Svet24.si

Kača s policijske postaje Koper

1706792389-b60k4933-1706792354008 Necenzurirano

Furs blokiral premoženje nekdanjega ministra ...

1696960818-172a6788-1696960549922 Reporter.si

Teorije zarote: bo Anžetu Logarju uspelo prevzeti...

nika vodan af Ekipa24.si

Uau! Bi jih prepoznali? Slovenske junakinje zime ...

Afera ogroža von der Leyenovo politično prihodnost, saj poteka v obdobju pred evropskimi volitvami, Odkrito.si

Ursula von der Leyen in primer Pfizergate

doncic Ekipa24.si

Ste videli to? Navijači Oklahome z majicami z ...

nu
nu
33 23.04.2022 15:34:07

ŠE KAMEN BI ZAJOKAL ... Cristiano Ronaldo je na derbiju dosegel gol in potem ... (video)

vszi
Na velikem derbiju angleškega prvenstva je Arsenal s 3:1 premagal Manchester United.

V pomembnem obračunu za četrto mesto, ki še vodi v ligo prvakov, so topničarji na domačem igrišču s 3:1 premagali rdeče vrage. A ena osrednjih osebnosti derbija je bil gostujoči zvezdnik Cristiano Ronaldo.

V osmi minuti so se navijači Arsenala s stoječimi ovacijami ganljivo poklonili Portugalcu, ki mu je pred dnevi tragično umrl novorojeni sin.

Nov čustven trenutek na stadionu Emirates je nastopil v 34. minuti, ko je Ronaldo zatresel domačo mrežo, kar je bil mimogrede njegov stoti zadetek v premier ligi. Komu ga je posvetil, najbrž ni potrebno pisati. Kazalec je s solzami v očeh zgolj usmeril v nebo.


Arsenal je dvoboj odločno začel in že v tretji minuti povedel po zadetku Nuna Tavaresa. Bukayo Saka je v 32. minuti z bele točke povišal prednost topničarjev, le dve minuti kasneje pa je znižal Cristiano Ronaldo. Ta se je po smrti novorojenega sina vrnil v kader rdečih vragov, potem ko je izpustil torkov dvoboj z Liverpoolom.


V nadaljevanju je Bruno Fernandes v 57. minuti z enajstmetrovke zadel le vratnico, v sobi za VAR pa so nato upravičeno razveljavili še zadetek Ronalda v 60. minuti. Domači so končni izid postavili v 71. minuti po strelu od daleč Granita Xhake. United je sicer v dvoboju prek Dioga Dalota še dvakrat zadel okvir vrat.

Danes bo igral vodilni Manchester City, na domači zelenici se bo ob 16. uri pomeril z Watfordom. V nedeljo pa bo na delu drugouvrščeni Liverpool, ki ga čaka Merseyside derbi z Evertonom.

Na lestvici imajo sinjemodri 77 točk, rdeči iz mesta Beatlov eno manj. Tretji je Chelsea z 62., Arsenal se je modrim približal, ima 60 točk. Tottenham (57) se bo skušal priključiti londonskemu tekmecu. Danes ga namreč čaka gostujoči obračun z Brentfordom.

Rdeči vragi so po porazu bržčas izgubili vse možnosti za uvrstitev v ligo prvakov za prihodnjo sezono, saj imajo tekmo več od Arsenala in dve več od Tottenhama, obenem pa zgolj 54 točk.

Članki iz rubrike