sekolar, mizna krožna žaga Svet24.si

Zaradi nove omrežnine gospodarstvo na okope, ...

traktor Svet24.si

Tatvina traktorja - pozor, pomagajte najti tatu

robert fico Necenzurirano

Slovaški atentat in Slovenija: nasilje se vedno ...

jure bracko evita hanzic zvezdana lubej mediaspeed Reporter.si

Pravnomočno poražena NKBM: šlo je za tipično ...

viola Ekipa24.si

Diverzantska akcija: Viole v Ljubljani napadle ...

Kate se je odločila, da bo okrevala na res rajskem otoku Odkrito.si

Kate Middleton - okreva "skrita v raju!"

gabriela anamaria goltes Ekipa24.si

Dončićeva Anamaria spet 'topi srca'! Srček in ...

nu
nu
0 14.04.2022 13:10:03

Na Bavarskem DRAMATIČNO! V slačilnici UPOR dveh igralcev, legenda brezkompromisno USMERILA PRST

Profimedia
Bayernov izpad iz lige prvakov je šokiral vso nogometno Evropo, na Bavarskem pa je povzročil potres večjih razsežnosti.

V nogometnem žargonu, seveda. Bayern je klub za največje dosežke in tudi v tej sezoni je kotiral zelo visoko. Ob Manchestru Cityju povsem na vrh, vsaj v finale lige prvakov. Takšno je bilo mnenje večjega dela stroke, v tej luči pa je poraz na dveh tekmah z Villarrealom seveda katastrofa.

Po evropskem neuspehu so glasni predvsem tisti, ki trdijo, da Bayern že dalj časa ne kaže podobe rušilca, kot ponavadi. Pravijo, da rezultati niso pričakovani. Nemški mediji usmerjajo pogled v slačilnico serijskih nemških prvakov, češ da mora biti prav tam izvor vseh težav. Kerry Hau iz portala Sport 1 razkriva, da je v ekipi precej igralcev s prevelikim egom, dva od teh pa vse glasneje kritizirata trenerja Juliana Nagelsmanna.



Besede omenjenega novinarja potrjujejo tudi nekdanji trenerji Jupp Heynckes, Niko Kovač in Hansi Flick. Nagelsmann skuša ohraniti mirno kri, ekipo vodi uravnoteženo, izogiba se konfliktom, vendar dva igralca mu brez težave obrneta celotno slačilnico na glavo. Novinar ne želi razkriti imen, jasno pa je, da gre za dva zvezdnika s precejšnjo močjo. Oba že dalj časa kritizirata trenerjeve metode dela, predvsem jima gre v nos težka vadba.

Javno se je oglasil tudi legendarni Karl-Heinz Rummenigge, ki je mesto izvršnega direktorja lani predal Oliverju Kahnu. Tudi on je poudaril, da igra ekipe ni zadovoljiva. "Niti zmaga nad Villarrealom ne izpolnila pričakovanj Bayern in njegovih navijačev. Oni želijo precej več. Če lahko svetujem, bi vsem v klubu dejal, naj se držijo le svojih nalog." Več kot očitno je Rummenigge ciljal na trenerja Nagelsmanna, ki se pogosto vtika v stvari, ki presegajo njegovo področje. "Vprašanje podaljašnja pogodb igralcev so v domeni upravnega odbora kluba," je še dodal legendarni napadalec. In zatrdil, da Bayern ni izpadel zaradi vprašljive kvalitete igralcev.

Značke: bayern, liga-prvakov

Članki iz rubrike