sekolar, mizna krožna žaga Svet24.si

Zaradi nove omrežnine gospodarstvo na okope, ...

traktor Svet24.si

Tatvina traktorja - pozor, pomagajte najti tatu

1715949373-dsc06037-1715949336712 Necenzurirano

"Ne morem izključiti, da so na uradu vzporedno ...

jure bracko evita hanzic zvezdana lubej mediaspeed Reporter.si

Pravnomočno poražena NKBM: šlo je za tipično ...

Goran Dragić 23 mm Ekipa24.si

Kakšna izpoved! Goran Dragić razkril, zakaj je ...

marko-milosavljević Njena.si

Poroka na prvi pogled: Marko le odigral ...

gabriela anamaria goltes Ekipa24.si

Dončićeva Anamaria spet 'topi srca'! Srček in ...

nu
nu
0 11.03.2022 14:05:00

Pot v pogubo?! Nov dan, nove katastrofalne novice: Po novih sankcijah so se odzvali tudi sponzorji ...

Reuters
Chelsea se je zaradi svojega ruskega lastnika znašel v hudih težavah.

Angleški velikan Chelsea, ki ga je leta 2003 prevzel Roman Abramovič, je v zadnjih letih preživljal zelo lepe čase, vrhunec pa je bil kakopak naslov v ligi prvakov v sezoni 2020/21. Vse od prevzema ruskega milijarderja je bila to zgodba o uspehu, ki pa se je zdaj sesula kot hišica iz kart.

Zaradi ruskega vojaškega napada na Ukrajino so številne države po Evropi sprejele ostre ukrepe proti Rusiji in njenim državljanom, še dodatne sankcije pa so sprejeli proti določenim ruskim oligarhom, za katere menijo, da so tesno povezani z ruskim predsednikom Vladimirjem Putinom.


Eden takšnih naj bi bil tudi lastnik Chelseaja Roman Abramovič, do katerega britanska vlada ni pokazala nobenega usmiljenja. Včeraj so njegov klub doletele dodatne sankcije, v tem trenutku pa londonski velikan ne more prodati niti ene nove vstopnice, zapreti pa je moral tudi svoje trgovine.

Že danes je sledil nov boleč udarec, po katerem je pod vprašajem celo prihodnost kluba. Po novih sankcijah so se oglasili številni sponzorji, tudi tisti največji, in napovedali konec sodelovanja z londonskim klubom.

Podjetje Three, ki ima svoj logotip na sprednjem delu dresa Chelseaja, je že zahteval prekinitev sodelovanja, s tem pa tudi odstranitev vseh logotipov podjetja z dresov in okolice stadiona. Chelsea je s tega naslova na sezono prejel 52 milijonov evrov, o podobni potezi pa naj bi razmišljala še dva največja sponzorja. Nike, ki je s Chelseajem leta 2016 podpisal 15-letno pogodbo v višini milijarde evrov, naj bi prav tako proučeval možnosti prekinitve pogodbe, enako tudi avtomobilski gigant Hyundai, ki ima s Chelseajem sklenjeno pogodbo do konca sezone 2022/23, vredna pa je 60 milijonov evrov.

Značke: chelsea, anglija

Članki iz rubrike