sekolar, mizna krožna žaga Svet24.si

Zaradi nove omrežnine gospodarstvo na okope, ...

traktor Svet24.si

Tatvina traktorja - pozor, pomagajte najti tatu

1715949373-dsc06037-1715949336712 Necenzurirano

"Ne morem izključiti, da so na uradu vzporedno ...

jure bracko evita hanzic zvezdana lubej mediaspeed Reporter.si

Pravnomočno poražena NKBM: šlo je za tipično ...

aretacija Ekipa24.si

Vklenjen v lisice! Policija po prometni nesreči ...

Kate se je odločila, da bo okrevala na res rajskem otoku Odkrito.si

Kate Middleton - okreva "skrita v raju!"

tacen kajak Ekipa24.si

Sava zalila del tribun v Tacnu! Močno deževje ni...

nu
nu
0 05.03.2022 09:38:06

Ponudbo za nakup Chelseaja poslal KONTROVERZNI ZVEZDNIK, po spletu pa se širita ODZIV KLUBA in klubske LEGENDE

Ruski premožnež Roman Abramovič še naprej prodaja Chelsea, potencialnih kupcev pa je z dneva v dan več.

Abramovič se poslavlja po 19 letih, leta 2003 je namreč londonski klub kupil za 140 milijonov funtov. Zaradi sankcij proti Rusiji zdaj mrzlično prodaja svojo 'igračko' - potem ko jo je kot lastnik pripeljal do evropskega in svetovnega vrha.
Resno zanimanje za nakup aktualnih evropskih prvakov so v minulih dneh izrazili trije tajkuni, švicarski Hansjorg Wyss, ameriški Todd Boehly in turški Mushin Bayrak. Kot četrti se je v igro vključil zvezdnik UFC-ja, mojster mešanih borilnih veščin, kontroverzni Irec Conor McGregor. Slednji je v preteklosti že pokazal željo po lastništvu kluba v premier ligi - zanimal se je za nakup Manchestra Uniteda, katerega navijač je.

mcgregor


McGregor se je na družbenem omrežju odzval na novico o prodaji Chelseaja in javno oznanil, da ga posel zanima. Objavil je celo animirani videoposnetek, kako kot lastnik sedi na novinarski konferenci in se v vadbenem centru druži z igralci in strokovnim vodstvom kluba. Na odziv nasprotne strani seveda ni bilo treba dolgo čakati. Malo je takšnih, ki Irčevo ponudbo jemljejo resno.

Klubska legenda John Terry je, denimo, objavil čustvene simbole: oči, modro srce in nogometno žogo, češ da pozorno spremlja razvoj dogodkov. Po svetovnem spletu pa se je razširil še domnevni klubski odziv, ki pa bržčas ni pristen, je pa še kako zabaven: "Hvala Conorju McGregorju, ampak če bi želeli, da nas vodi nor in vročeglavi Irec, bi vzeli Roya Keana."

chelsea logo


Abramovič je sicer ceno navil na 3 milijarde funtov (okoli 3,6 milijarde evrov), McGregor pa seveda nima toliko denarja. Čeprav velja za enega premožnejših športnikov, strokovnjaki ocenjujejo, da je v povprečju na dvoboj zaslužil blizu 30 milijonov dolarjev, še največ z boksarskim spektaklom s Floydom Mayweatherjem Jr., ki mu je navrgel 100 milijonov dolarjev. Lani je za 150 milijonov dolarjev tudi prodal svojo blagovno znamko viskija Proper 12, a vse skupaj je še daleč od cene za londonski klub. Vseeno je McGregor Abramoviću ponudil poldrugi milijon - le polovico zahtevanega zneska, obenem je to nepredstavljiv zalogaj zanj.

john terry conor mcgregor

Članki iz rubrike