nevihta, strele Svet24.si

Maj prinaša plohe in nevihte. V teh krajih bo ...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

festival svobode gibanje svoboda zbiljsko golob pl Reporter.si

Golobovo napihovanje z dvema mandatoma, v katerih ...

gabriela doncic 24 Ekipa24.si

Uau! Luka Dončić pokazal izjemno darilo, ki ga ...

Tina Gaber in Robert Golob, Drama Njena.si

Takšen dopust sta si privoščila Tina Gaber in ...

oblak danilovic Ekipa24.si

Takšnega Oblaka ne poznamo! Njegova izbranka je ...

STA
STA
0 16.01.2022 17:12:30

Liverpool po zanesljivi predstavi preskočil Chelsea

Profimedia
Nogometni klub Liverpool je na tekmi 22. kroga angleške lige doma prepričljivo ugnal Brentford s 3:0 in se prebil na drugo mesto prvenstvene lestvice. Oslabljeni varovanci nemškega stratega Jürgna Kloppa imajo s tekmo manj 11 točk manj od vodilnega Manchester Cityja.

Sinjemodri so v soboto v derbiju kroga proti Chelseaju slavili s 3:0. Na vrhu lestvice imajo 56 točk, s 45 pa zdaj sledi Liverpool. Tretji je Chelsea s 43, na četrtem mestu pa je po porazu z 2:3 proti Leedsu še naprej West Ham (37).

Liverpool bo moral v naslednjih tednih igrati brez zvezdnikov, ki igrajo na afriškem prvenstvu. Ob odsotnosti Mohameda Salaha, Sadia Maneja in Nabyja Keitaja je v prvem polčasu zadel Fabinho v 44. minuti. V drugem sta prepričljivo predstavo kronala še Alex Oxlade-Chamberlain v 69. in Takumi Minamino v 77. Rdeči iz mesta Beatlov so imeli ves čas pobudo, kar nakazujejo tako posest žoge (68-32) kot streli proti vratom (27-6).

Na drugi današnji tekmi je West Ham na domačem stadionu izgubil z Leedsom. Dvakrat je že v prvem polčasu za vodstvo gostov zadel Jack Harrison (10., 37.), izenačila pa sta Jarrod Bowen za 1:1 v 34. ter Pablo Fornals na 2:2 v 52. minuti. Odločitev pa je padla v 60. minuti, ko se je pod hat-trick podpisal Harrison.



Danes bi moral biti po prvotnem razporedu odigran tudi londonski derbi med Tottenhamom in Arsenalom, a so ga zaradi težav z okužbami in poškodbami v vrstah topničarjev prestavili.

V soboto je Manchester United v gosteh remiziral z Aston Villo (2:2), do domačih zmag pa sta prišla Norwich proti Evertonu (2:1) ter Wolverhampton proti Southamptonu (3:1). Z neodločenim izidom 1:1 sta se razšla Newcastle in Watford.

Že v petek sta si po točko razdelila Brighton in Crystal Palace (1:1).

Značke: nogomet, anglija

Članki iz rubrike