IMG-20240429-WA0004 Svet24.si

Foto: Za 30-letnega gornika na območju Šipkovega...

kresovanje, križe 2023 Svet24.si

Bo vreme zdržalo do kresovanja?

1683742182-dsc7277-01-1683742078866 Necenzurirano

Šest ustavnih sodnikov razkrilo dodatne ...

bogovic tomc zver Reporter.si

Skrivajo premoženje: razkrivamo nepremičnine, ki...

doncic dallas Ekipa24.si

Dončić je razkril, kaj se dogaja z njegovim ...

Hana Huljić in Petar Grašo 1 Njena.si

Petar Grašo bo že drugič postal očka

oblak danilovic Ekipa24.si

Takšnega Oblaka ne poznamo! Njegova izbranka je ...

STA
STA
0 28.11.2021 19:51:00

Bayer z zmago proti Leipzigu na tretje mesto, Kampl s kapetanskim trakom

Reuters
Nogometaši v Nemčiji so dokončali 13. krog prvenstva. V tekmi moštev z vrha je oslabljeni Leipzig z 1:3 izgubil z Bayerjem iz Leverkusna, medtem ko je v popoldanski tekmi Eintracht Frankfurt premagal Union Berlin z 2:1. Na lestvici vodi Bayern, ki ima točko več od Borussie Dortmund. Bayer Leverkusen je zdaj tretji.

V zadnji nedeljski tekmi je imel Bayer priložnost, da bi z zmago prehitel Freiburg in se prebil na tretje mesto. Priložnost je bila toliko večja, ker je Leipzig nastopil oslabljen, brez šestih igralcev, ki so bili pozitivni na testiranjih na koronavirus, tudi brez Yussufa Poulsena. Nekdanji slovenski reprezentant Kevin Kampl pa je tokrat dobil tudi kapetansko vlogo, prvič po aprilu 2019, igral pa je do 73. minute.

A na igrišču so gostje prevladovali, v prvem delu sta v polno zadela Moussa Diaby in Florian Wirtz. Za kanček upanja za domače je z znižanjem na 1:2 poskrbel Andre Silva v 62. minuti, že dve minuti zatem pa je Jeremie Frimpong poskrbel za novo trdnejše vodstvo lekarnarjev. Zadnjo priložnost, da bi iztržili kaj več, so imeli nogometaši Leipziga v 88. minuti, toda z bele točke je Dominik Szoboszlai zadel vratnico, od koder se je žoga odbila v vratarja Lukaša Hradeckega.

V popoldanski tekmi pa je Eintracht premagal Union Berlin; slednji bi prav tako lahko napredoval na lestvici, a je nazadnje brez novih točk ostal na šestem mestu. Osvojitev vsaj ene je gostom preprečil Evan Ndicka z zadetkom v 90. minuti.


V soboto sta dve izmed vodilnih ekip zmagali, ena pa ni bila uspešna. Bayern je imel precej težav s predzadnjo Arminio, a je nazadnje le zmagal tesno z 1:0, zadetek Leroya Saneja pa je obenem pomenil tudi nov rekord v nemškem nogometu - s 102. zadetkom v ligi v koledarskem letu je Bayern presegel dosedanji najboljši dosežek Kölna (101) iz leta 1977.

Drugouvrščena Borussia je ohranila le točko zaostanka pred medsebojnim obračunom naslednji teden, potem ko je v gosteh premagala Wolfsburg s 3:1. Freiburg pa je klonil proti Bochumu z 1:2.

V preostalih tekmah je Hoffenheim zadnjo ekipo Greuther Fürth premagal s 6:3, Köln je Borussio Mönchengladbach premagal s 4:1, berlinska Hertha in Augsburg pa sta igrala 1:1. Stuttgart je že v pretek premagal Mainz z 2:1.

Bayern ima na prvem mestu zdaj 31 točk, Borussia Dortmund na drugem 30, tretji je po novem Bayer Leverkusen s 24, četrti pa Freiburg z 22.

Značke: nogomet, nemčija

Članki iz rubrike