20240418_125151 Svet24.si

Ugledni voditelj Deutsche Welle o dvigu skrajne ...

los Svet24.si

70-letnik se je plazil po grmovju, a ni preživel ...

1694618501-img-8801-purg-1694618444412 Necenzurirano

19 kirurgov pisalo ministrici, naj ustavi načrte ...

kaloh irgl logar Jure Klobcar Reporter.si

Nižje plače za Logarja in upornike iz SDS: ...

luka doncic oklahoma dallas pm Ekipa24.si

Noro! Dončić in Dallas sta po tem izjemnem ...

gaja matej 1 Njena.si

Skrito v raju: To je najljubši prizor Mateja ...

doncic Ekipa24.si

Nastavite budilke: jasno je, kdaj bo Dallas igral ...

STA
STA
0 29.09.2021 17:25:17

Angleškim klubom med elito nagrade za precepljenost

Reuters
Angleškim nogometnim klubom v državnem prvenstvu bodo pripadle posebne nagrade glede na precepljenost, je danes po prejemu posebnega pisma, naslovljenega na klube, objavil Sky Sports. Kakšne bodo te nagrade, še ni jasno, je pa vodstvo lige "zaskrbljeno nad trenutno precepljenostjo igralcev", je zapisano v pismu angleškim prvoligašem.

Vodstvo tekmovanja je v pismu zapisalo, da ima kar 13 od 20 klubov med elito manjšo precepljenost od 50 odstotkov. Zaradi tega so neposredno na klube naslovili sporočilo, da razmišljajo o nagradah za različne stopnje precepljenosti.

Pred prihajajočo pozno jesenjo ter zimo so v vrhu tekmovanja zaskrbljeni, saj se želijo z visoko oz. polno precepljenostjo izogniti težavam ob morebitnem zaostrovanju ukrepov tamkajšnjih oblasti.

"Vedno bolj se zdi, da bo polna precepljenost ključni kriterij kar se tiče mednarodnih potovanj in obiska večjih dogodkov in tekmovanj," je zapisala liga.



V posebni anketi, ki jo je izvedel Sky Sports, je namreč le Wolverhampton razkril, da so vsi njihovi igralci cepljeni, Brenford in Leeds pa se lahko pohvalita z 90-odstotno precepljenostjo.

Številni klubi so v anketi odgovorili, da svojih igralcev ne morejo prisiliti v cepljenje, nekateri pa podatkov niso razkrili zaradi varovanja osebnih podatkov zaposlenih.

V torek je bil na novi koronavirus pozitiven zvezdnik Chelseaja, Francoz N'Golo Kante, ki bo tako izpustil obračun lige prvakov proti Juventusu. Trener Chelseaja, Nemec Thomas Tuchel je ob tem dejal, da je odločitev v rokah vsakega od njegovih varovancev.

Značke: nogomet, cepljenje

Članki iz rubrike