podgana Svet24.si

Po podgani v konzervi rjavega fižola se je le ...

Ptuj, zadolzevanje_3_delo na cesti Svet24.si

Zakreditirani do leta 2040, kaj bo z novimi ...

andrej zubicki zubitsky bobo Necenzurirano

Ruski oligarh prodaja Slovensko industrijo jekla

vila arboretum-pl1 Reporter.si

Hiša Joca Pečečnika na vodik? Bogataš gradi ...

cene prevc pm Ekipa24.si

Ne le Nika Vodan, še ena sanjska poroka v ...

kmetija prijava Njena.si

Na novi lokaciji zabrnele kamere šova Kmetija

luka doncic dallas pm Ekipa24.si

Kar je 'pretepeni' in poškodovani Dončić ...

nu
nu
0 22.08.2021 17:50:25

Čeferin v Splitu POJASNIL, kaj bo s superligo in kaj pričakuje pred novim obračunom SLOVENCEV IN HRVATOV

Profimedia
Predsednik Uefe Aleksander Čeferin se je v Splitu udeležil zaprtja 25. športnih iger mladih.

V intervjuju za hrvaško televizijo Nova TV se je Čeferin razgovoril perečih nogometnih temah. Med drugim je vsem tistim, ki imajo težnjo po ustanovitvi superlige, sporočil: "Nam se ni treba boriti s temi klubi, kar naj igrajo superligo, če tako želijo. Po eni strani govorijo, da želijo to tekmovanje, po drugi strani pa so bili prvi, ki so se prijavili za ligo prvakov. Mi smo mirni. V teku je nekaj pravnih postopkov in bomo videli, kaj se bo zgodilo." Potem je še enkrat poudaril, da Uefa nikomur ne brani, da tekmuje v neki svoji ligi, ampak potem ne more igrati Uefine. "A mislim, da je ta projekt superlige tako nesmiseln, da zdaj vsi to razumejo. Podpisali so dogovor z nami in vidim, da so v tem iskreni." Čeferin je prepričan, da novega poskusa odcepitve od Uefe ne bo.

O velikih razlikah med klubi in vzpostavitvi večjega ravnotežja je dejal, da bi bil velik uspeh že to, če se te razlike ne bi več povečevale. "Imamo nekaj idej, kot je recimo davek na luksuz. Če preveč zapravljaš, potem moraš tudi več prispevati. Dodatni denar bi dobili manjši klubi. Moramo pustiti investicije v nogomet, sicer bi ta denar šel kam drugam. Ampak če bo stalno istih pet klubov v vrhu, potem ne bo več zanimivo."



Glede prestopa Lionela Messija v PSG je dejal, je za zdaj vse normalno. "Messiju je potekla pogodba in odšel je brez odškodnine. Mi vse stroške preverjamo po koncu sezone, in to pri vseh klubih. Ljudje ne vedo, da ni pomembno, koliko si zapravil, ampak koliko si zaslužil. Šele na koncu se bo videlo, ali je bilo vse v redu."

Slovenija je v kvalifikacijah za svetovno prvenstvo na domačem igrišču premagala Hrvaško, sledi pa še obračun v Splitu - 7. septembra. Čeferin še ne ve, ali si bo tekmo ogledal v živo, na stadionu Poljud. "Seveda upam, da lahko moja reprezentanca še enkrat zmaga. Hrvaška je sicer vedno favorit, a čar nogometa je v tem, da nikoli ne moreš vedeti."

Članki iz rubrike