zdravnik Svet24.si

V Sloveniji kronično primanjkuje družinskih ...

traktor Svet24.si

Tatvina traktorja - pozor, pomagajte najti tatu

robert fico Necenzurirano

Slovaški atentat in Slovenija: nasilje se vedno ...

janez-janša-sds-nov-konferenca Reporter.si

Janšev strel v koleno? Zaradi SLS lahko ostane ...

luka doncic oklahoma dallas pm Ekipa24.si

Noro! Dončić in Dallas sta po tem izjemnem ...

Rod Stewart Odkrito.si

FOTO: Rod Stewart ujet v Ljubljani: “Resnično ...

doncic Ekipa24.si

Nastavite budilke: jasno je, kdaj bo Dallas igral ...

nu
nu
0 22.05.2021 15:35:09

Španska LA LIGA kot slovenska PLTS! Kakšno je izhodišče OBLAKOVEGA ATLETICA, ki lovi enajstega?

Tako ko v večini držav, se tudi v Španiji danes zaključuje nogometno prvenstvo. Barcelona je kot Olimpija v Sloveniji ostala brez možnosti, Atletico in Real pa sta kot Maribor in Mura v boju za naslov.

V Španiji sicer ne bo neposredno kot v Sloveniji, a dve uri prej ne bo na Pirenejskem polotoku v boju za državni naslov državnega prvaka nič manj dramatično. Atletico našega Jana Oblaka je le še korak oddaljen od velikega podviga, in če bo na tekmi ob 18. uri v Valladolidu premagal krčevitega borca za obstanek, bo lovorika zagotovo njegova. Mestnemu rivalu Realu ustreza le en scenarij: lastna zmaga nad finalistom lige Europa Villarrealom in kakršenkoli spodrsljaj že dolgo vodilnih rdeče-belih.

Vodilni Atletico, ki ima 83 točk, torej gostuje pri Valladolidu, čigar lastnik je legendarni brazilski napadalec Ronaldo. Gre za ekipo, ki ima vodo do grla in malo možnosti za obstanek. Danes mora premagati Madridčane, obenem ji morajo iti na roko še izidi na drugih tekmah. Real gosti Villarreal, a ni odvisen sam od sebe, saj ima dve točki zaostanka za mestnim tekmecem. V primeru zmage bi bil za kraljevi klub dovolj že remi v Valladolidu, saj ima boljši izkupiček na medsebojnih tekmah z Atleticom.

"Poglejte celotno sezono in vse vam bo jasno. Saj ne more biti drugače, Atleticu je letos preprosto usojeno," je velik del španskih medijev in javnosti v zadnjih dneh prepričan, da bodo Oblak in soigralci danes naredili še ta zadnji korak – za svojo prvo krono po letu 2014.



Altetico je doslej desetkrat osvojil naslov španskega prvaka, Real je pri številki 34.

Danes ob 18. uri
Valladolid - Atletico Madrid
Real Madrid - Villarreal

Članki iz rubrike