901596_f168_dragonja_promet02t Svet24.si

Poklukar nakazal, da obmejnih muk junija letos še...

toplotna črpalka1 Svet24.si

Obljubljal toplotne črpalke, vzel pa le denar

870457_151-vatikan Necenzurirano

Ko znani lobist pelje slovenske gradbince v ...

festival svobode gibanje svoboda zbiljsko golob pl Reporter.si

Golobovo napihovanje z dvema mandatoma, v katerih ...

gabriela doncic 24 Ekipa24.si

Uau! Luka Dončić pokazal izjemno darilo, ki ga ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

oblak danilovic Ekipa24.si

Takšnega Oblaka ne poznamo! Njegova izbranka je ...

STA
STA
0 15.05.2021 20:34:16

SARMA dobil dvoboj s CRISTIANOM, a...

Osrednja tekma predzadnjega kroga italijanskega nogometnega prvenstva med Juventusom in Interjem, slednji si je že pred časom zagotovil 19. scudetto, se je končala z zmago domače zasedbe s 3:2. Stara dama ima po zmagi še vedno možnosti, da si zagotovi nastop v ligi prvakov v sezoni 2021/22, a je odvisna od razpletov tekem Milana in Napolija.

Zasedba iz Torina, ki je po sezoni 2011/12 prvič ostala brez naslova državnega prvaka, je na domačem Allianzu povedla sredi prvega polčasa. Po prekršku nad Giorgiom Chiellinijem v kazenskem prostoru Milančanov je glavni sodnik Gianpaolo Calvarese pokazal na belo točko. Strel z 11-metrovke Cristiana Ronalda je nekdanji slovenski reprezentančni vratar Samir Handanović ubranil, 36-letni Portugalec pa je odbitek pospravil v mrežo in dosegel 29 gol in je prvi strelec serie A.

Milančani so v 34. minuti izenačili po 11-metrovki, ki jo je uspešno izvedel Belgijec Romelu Lukaku, sicer drugi strelec lige (23 golov).

Zebre so v izdihljajih prvega polčasa znova vodile, v tretji minuti sodnikovega podaljška je po močnem in natančnem strelu z roba kazenskega prostora zadel Kolumbijec Juan Cuadrado za 2:1.

Juventus je v 55. minuti ostal z igralcem manj, potem ko je Urugvajec Rodrigo Bentancur prejel drugi rumeni karton. V izjemno razburljivi končnici je Inter v 83. minuti izenačil po avtogolu Chiellinija, zmago pa je gostiteljem priigral Cuadrado.

Po prekršku Ivana Perišića nad njim je Kolumbijec sam izvajal 11-metrovko in zadel za končno zmago s 3:2. Po zmagi se je po številu točk izenačil s tretjeuvrščenim Milanom in ima še vedno možnosti, da si v prihodnji sezoni izbori nastop v ligi prvakov.


Nastop v najbolj imenitnem klubskem tekmovanju na stari celini v prihodnji sezoni si je že zagotovila Atalanta po današnji zmagi v gosteh nad Genoo s 4:3. Moštvo iz Bergama zaradi razlike v golih (90:45) ter ugodne bilance na medsebojnih tekmah z Napolijem in Juventusom ne more biti slabša kot četrta, z Milanom pa se bo doma pomerila v zadnjem krogu 23. maja.

Zasedba iz Bergama je levji delež na današnji tekmi opravila že v prvi polovici tekme, po golih Duvana Zapate (9.), Ruslana Malinovskija (26.) in Robina Gosensa (44.) ga je zaključila z vodstvom 3:0.

V začetku drugega polčasa je Eldor Šomurodov v 49. minuti znižal na 1:3, le dve minuti kasneje pa je Mario Pašalić goste znova popeljal v prepričljivo vodstvo s 4:1. Igralci iz Genove so v nadaljevanju tekme prek Gorana Pandeva (67./11 m) in Šomurodova (84.) dosegli še dva gola, a zmaga je odšla v Bergamo.

Slovenski reprezentant v dresu Genoe Miha Zajc je igral v prvem polčasu, v začetku drugega ga je zamenjal Giuseppe Caso, medtem ko je Josip Iličić pri Atalanti celotno tekmo spremljal na klopi za rezervne igralce.

Spezia je na današnji drugi tekmi premagala Torino s 4:1. Za gostitelje je dva gola dosegel M'Bala Nzola (41./11-m in 74.), po enega pa Riccardo Saponara (19.) in Martin Erlić (84.), medtem ko je za blede Torinčane edini gol prispeval Andrea Belotti (55./11 m).

Drevi ob 20.45 bo na sporedu prestižni mestni obračun med Romo in Laziem, nedeljski pari 37. kroga pa so: Fiorentina - Napoli, Benevento - Crotone, Udinese - Sampdoria, Parma - Sassuolo in AC Milan - Cagliari.

Značke: nogomet, italija

Članki iz rubrike