zahi hawass Svet24.si

Resnični Indiana Jones

david cameron, kijev Svet24.si

Britanski zunanji minister z izjavo prestopil ...

matjaz kovacic bobo Necenzurirano

Ne Ljubljana. Da je Maribor izgubil banko, so ...

hisa tomc LJ-pl007 Reporter.si

To so hiše, ki jih evropski poslanci Zver, Tomc ...

doncic Ekipa24.si

Luka Dončić po veliki zmagi: 'Počutim se ...

poroka-na-prvi-pogled, 3 Njena.si

Poroka na prvi pogled: Kaj je razlog za Olgine ...

1714382871-006-cel-oli-240428-lv-1714382855842 Ekipa24.si

Celjani mislijo resno! Snubili Modrića in ...

ue
ue
1 06.05.2021 21:25:18

Spraševal o 'ČRNI KVOTI', dobil odpoved, zdaj pa je nekdanji vratar Jens LEHMANN STORIL TOLE!

Profimedia
Po neumnosti, ki si jo je privoščil, je sledilo naslednje.

Nekdanji nemški reprezentančni vratar Jens Lehmann se je opravičil zaradi rasističnega sporočila, ki ga je nedavno poslal na WhatsAppu in v katerem se je vprašal, ali je strokovni sodelavec televizije del 'črne kvote'. Danes je Lehmann zapisal, da "takšnih opazk ne bi smeli objavljati, saj sicer lahko postanejo družbeno sprejemljive."

Kot je danes poročala nemška tiskovna agencija dpa, je danes Lehmann z zapisom na Twitterju izrazil obžalovanje za zapisano opazko. "Še enkrat bi se rad opravičil. Globoko obžalujem svojo pripombo in se opravičujem vsem, ki jih je prizadela," je sprožil Lehmann.


Lehmann se je že opravičil tudi Denisu Aogu; nekdanji nemški reprezentant je bil tisti, proti kateremu je bila usmerjena prvotna opazka Lehmanna na WhatsAppu.

"Ali je Dennis tukaj, da vam zapolni črno kvoto?" je takrat vprašal Lehmann glede prisotnosti nekdanjega nemškega reprezentanta Dennisa Aoga kot strokovnega komentatorja na televiziji Sky za ligo prvakov. Sporočilo je, čeprav ni bilo namenjeno njemu, prejel tudi Aogo in objavil posnetek zaslona s spornim sporočilom na Instagramu.

Po tem spornem sporočilu je Lehmann izgubil mesto v upravnem odboru berlinskega kluba Hertha, pozneje pa sta televiziji Sky in Sport1 sporočili, da Lehmann ne bo več strokovni sodelavec v njihovih nogometnih prenosih.

Članki iz rubrike