nevihta, strele Svet24.si

Maj prinaša plohe in nevihte. V teh krajih bo ...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

hisa brglez-pl016 Reporter.si

Hiše, avti in bančni računi evropskih ...

doncic Ekipa24.si

Kakšen odgovor Luke! Je kdo dvomil vanj? Vsem je ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

crypto.com arena Ekipa24.si

Sramota leta! V LA-ju skušali takole provocirati ...

STA
STA
1 02.05.2021 23:01:06

Lyon po zmagi v kneževini tik za Monacom

Reuters
Lyon je na današnji osrednji nogometni tekmi 35. kroga francoskega prvenstva v gosteh premagal Monaco s 3:2. Zasedba iz kneževine kljub porazu ostaja na tretjem mestu, za vodilnim Lillom zaostaja pet, za drugouvrščenim PSG štiri točke, pred Lyonom pa ima le točko prednosti.

V prvem polčasu je kazalo na zmago nogometašev iz kneževine, ki so goste zasenčili v vseh prvinah igre, po številnih zapravljenih priložnostih pa je edini gol dosegel Kevin Volland v 25. minuti.

V drugem polčasu je Lyon tekmo postavil na glavo, na 1:1 je v 57. minuti izenačil Memphis Depay, na 2:1 pa je v 77. minuti ob igralcu manj - v 70. minuti je Maxence Caqueret po drugem rumenem kartonu zapustil igrišče - povišal Marcelo.

A gostitelji se niso vdali, Wissam Ben Yedder je v 86. minuti po 11-metrovki izenačil na 2:2, zmagoviti gol za goste pa je tri minute kasneje dosegel Rayan Cherki.



Vodilni Lille je v soboto na svojem stadionu ukanil Nico z 2:0, PSG pa je bil v generalki za povratni dvoboj evropske lige prvakov proti Manchester Cityju boljši od Lensa z 2:1.

Lille je v obračunu z Nico povedel v 13. minuti, ko je zadel Burak Yilmaz. Gosti so se sicer v še večjih težavah znašli v 48. minuti, saj je Jordan Mvula Lotomba dobil drugi rumeni karton in moral iz igre. Zeki Celik je v 56. minuti unovčil številčno prednost za vodstvo in zmago Lilla z 2:0.

Parižani pa so proti Lensu povedli v 33. minuti, ko je zadel Neymar, brazilski zvezdnik pa je bil nato v 59. minuti podajalec pri drugem zadetku PSG, ki ga je dosegel Marquinhos. Ignatius Ganago je v 61. minuti le zmanjšal zaostanek Lensa.

Značke: nogomet, francija

Članki iz rubrike