Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Srbski igralec Sergej Trifunović Svet24.si

Igralec Sergej Trifunović ponovno v primežu ...

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

femme-fatale, femme-fatale-2023 Njena.si

Skrito v raju: Igralka blestela na fotografiranju ...

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

nu
nu
4 22.04.2021 17:48:44

ODZIV IZ BARCELONE ODMEVA! "Superliga je še vedno tu, vendar ..."

Profimedia
Oglasil se je tudi novi (stari) predsednik Barcelone Joan Laporta.

Barcelona je na papirju ostala del propadle superlige, tako kot madridski Real in tudi Juventus (v Torinu so javno označili projekt kot neuspešen, a uradno niso izstopili), toda Katalonci so si že pri vstopu pretkano pustili odprta stranska vrata – češ naše sodelovanje bodo potrdili člani kluba.

No, odziv predsednika Laporte vendarle ni odklonilen do novega tekmovanja. Podobno kot njegov 'kolega' iz madridskega Reala Florentino Perez tudi on še vedno zagovarja superligo. "To tekmovanje je nujno. Veliki klubi vlagajo veliko denarja, plače nogometašev so ogromne in vse se mora upoštevati. To bi morala biti atraktivna liga, vendar bi morala temeljiti na športnih uspehih. Odprti smo za dialog z Uefo. Nekateri klubi so pod pritiskom, ampak projekt superliga je še vedno tu."



Laporta je še enkrat poudaril, da bodo končno sodbo o udeležbi Barcelone v superligi dali člani kluba, a glede na to, da je projekt v 48 urah neslavno propadel, ni jasno, o čem naj bi pravzaprav odločali člani katalonskega velikana. "Nam je najbolj pomembno braniti svoje interese. Vendar, ponavljam, na koncu o vsemu odločajo člani kluba," je še dodal predsednik kluba, ki danes kaže slabo finančno sliko.

Vodstvo španske la lige je prepričano, da bi projekt slabo vplival na nogomet, saj gre za zaprt sistem tekmovanja, v katerega manjši klubi ne bi imeli vstopa. Danes so se sestali predstavniki 17 klubov španske elitne lige in 22 klubov španske druge lige, Real, Atletico in Barcelona pa zaradi poskusa ustanovitve superlige niso bili povabljeni. "Klubi so se superligi enoglasno postavili po robu. Vsi po vrsti čvrsto verjamejo v športni uspeh kot edini kriterij za vstop v mednarodna tekmovanja. Globalni protesti v zadnjih dneh potrjujejo, da je takšna evropska liga elite nevzdržna in nezaželena," so zapisali v sporočilu za javnost.

Članki iz rubrike