Klemen Jaklič Svet24.si

Ustavni sodnik Jaklič trdi, da ni potreboval ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

1709556859-172a8714-1709556621461 Necenzurirano

Kako rešiti javno zdravstvo? Ministrica naj ukine...

zala tomasic Reporter.si

Janšev propagandist Tomašič zlorablja Nova24TV ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

Pogled, ki pove vse! Odkrito.si

Meghan - ljubosumni izpad? Ženski ukazala, naj se...

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

nu
nu
2 22.04.2021 12:18:19

Florentino Perez NE POPUŠČA in napoveduje nova tekmovanja – TUDI BALKANSKO LIGO?!?

Na odziv predsednika zdaj že propadle superlige smo nestrpno čakali.

Potem ko je sprva šokiral vso svetovno javnost, češ da superliga v resnici sploh ni propadla in da se delo na tem projektu nadaljuje, je predsednik madridskega Reala (in tudi superlige) Florentino Perez spregovoril še bolj konkretno o nogometnih spremembah v Evropi. Dotaknil se je tudi ali predvsem regionalnih lig: "Uefa mora razumeti, da se je nogomet spremenil. Slišim, da želijo Skandinavci narediti svojo ligo, tudi Balkanci, pa države Beneluksa ... Vsi želijo spremembo, ker bomo v nasprotnem primeru v tej situaciji umrli."


Najbližje uresničitvi je projekt BeNeLeague  tekmovanja najboljših klubov iz Belgije in Nizozemske, ki naj bi se po moči priključila največjim petim. Klubi iz teh dveh držav so že pristali na skupno ligo, krstna sezona naj bi bila 2022/23, udeležence pa bi določila sezona pred tem  v novo tekmovanje naj bi se uvrstilo po devet najboljših iz belgijskega in nizozemskega prvenstva. Dve najboljši ekipi iz 18-članske lige bi se uvrstili v ligo prvakov.

Po istem kopitu naj bi bila v nastajanju tudi alpska liga  tekmovanje najboljših avstrijskih in švicarskih klubov. Pa združevanje najboljših klubov Skandinavije, Britanci vse glasneje napovedujejo britansko superligo z angleškimi klubi ter škotskima velikanoma Celticom in Glasgow Rangersi ... itd.

In balkanska liga? Občasno pride na površje, a tudi hitro ponikne. Čeprav je ideja stalno prisotna, ima tekmovanje klubov iz držav, ki so bile nekdaj del Jugoslavije, preveč težav. Če pa bi se kdaj prav zares zgodila, bi vanjo brez dvoma  glede na dosežke, posebej v evropskih tekmovanjih  spadal Maribor, morda še Olimpija in bržčas nihče drug. Ob Crveni zvezdi, Partizanu, Vojvodini, Dinamu, Hajduku, Rijeki, Osijeku, Sarajevu ... itd.

Ideja za nostalgike, toda (pre)daleč od uresničitve. A kdo ve ...

Članki iz rubrike