zahi hawass Svet24.si

Resnični Indiana Jones

david cameron, kijev Svet24.si

Britanski zunanji minister z izjavo prestopil ...

matjaz kovacic bobo Necenzurirano

Ne Ljubljana. Da je Maribor izgubil banko, so ...

tina gaber robert golob krizarjenje ickoti Reporter.si

Golob ni imel časa razmišljati o naši ...

doncic Ekipa24.si

Luka Dončić po veliki zmagi: 'Počutim se ...

Sašo Miljuševič Njena.si

Kaj se danes dogaja s prvim zmagovalcem ...

irving-doncic Ekipa24.si

'Moj brat!' Kakšne besede Kyrieja Irvinga o Luki ...

STA
STA
0 21.04.2021 21:18:38

NAJMLAJŠI TRENER v zgodovini Premier lige debitiral z zmago

Reuters
Nogometaši Tottenhama so na zaostali tekmi 29. kroga angleške lige, prvi, potem ko je klub odpustil trenerja Joseja Mourinha, na domačem igrišču z 2:1 premagali Southampton. Naslednik Portugalca, sicer začasni vršilec dolžnosti, 29-letni Ryan Mason, je tako debitiral z zmago, čeprav mu pri tem najbrž ni bilo lahko.

Njegovi varovanci, ki so igrali brez poškodovanega Harryja Kana, so bili namreč v prvem polčasu slabi, Southampton je po golu Dannyja Ingsa z glavo v 30. minuti povedel, v prvem delu pa imel še kar nekaj priložnosti. Že v prvem resnem napadu je dvakrat čudežno posredoval vratar Hugo Lloris, ki je nato še nekajkrat rešil svoje moštvo.


V drugem delu so bili Londončani precej boljši, gosti pa povsem nenevarni. Z lepim golom je v 60. minuti izenačil Gareth Bale, Heung-Min Sonu so nato sodniki zaradi dejstva, da je njegov soigralec Lucas Moura v nedovoljenem položaju zastiral pogled vratarju, en gol razveljavili, toda Južnokorejec je v 90. minuti dobil še eno priložnost. Var je tokrat njegovi ekipi omogočil enajstmetrovko, ki jo je sam izkoristil.

Tottenham je z zmago ohranil nekaj možnosti, da si za naslednjo sezono zagotovi nastop v ligi prvakov, na lestvici je zaradi boljše razlike med danimi in prejetimi goli na šestem mestu prehitel Liverpool, ki pa ima tekmo manj.

Značke: nogomet, anglija

Članki iz rubrike