reševalci gasilci avstrija Svet24.si

49-letnik na stopnišču napadel 50-letnico, jo ...

Dejan Süč Svet24.si

Poslanec Svobode se je zmotil, zato je bil sprejet...

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

Saša Broz in hči Sara Zidarić Njena.si

Pravnukinja Josipa Broza Tita spremenila priimek

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

STA
STA
0 20.04.2021 22:36:02

Spodrsljaj Leipziga, Bayern tik pred novim naslovom

Profimedia
Nogometaši Leipziga so v 30. krogu nemške lige presenetljivo izgubili na gostovanju pri predzadnjem Kölnu z 1:2. Bayern pa je tik pred naslovom prvaka, saj je premagal Bayer Leverkusen z 2:0.

Leipzig, za katerega je nekdanji slovenski reprezentant Kevin Kampl igral celo tekmo, je v Köln prišel kot drugouvrščeni na lestvici. V prvem polčasu ni bilo golov, v prvi minuti drugega polčasa pa je Köln povedel po golu Jonasa Hectorja. V 59. minuti je Amadou Haidara z natančnim strelom z 20 metrov izid izenačil, a le minuto pozneje je Hector znova zadel in poskrbel za pomembno zmago v boju za obstanek.

Na vrhu pa je Leipzig bržčas izgubil boj za prvaka, saj je Bayern z zmago proti Bayerju pobegnil za deset točk, do konca sezone pa so še štirje krogi. Za Bayern, ki je tako pred devetim zaporednim naslovom prvaka, sta zadela Maxim Choupo-Moting v sedmi in Joshua Kimmich v 13. minuti.



Danes je še Arminia Bielefeld premagala Schalke z 1:0, slednji bo v novi sezoni igral med drugoligaši, Eintracht Frankfurt pa je ugnal Augsburg z 2:0 in vsaj začasno skočil na tretje mesto.

V sredo bodo še preostale tekme kroga, in sicer Borussia Dortmund - Union Berlin, Hoffenheim - Borussia Mönchengladbach, Stuttgart - Wolfsburg in Werder Bremen - Mainz. Tekma Hertha - Freiburg je prestavljena, ker so Berlinčani zaradi več okužb v ekipi v karanteni.

Značke: nogomet, nemčija

Članki iz rubrike