testenine črvi odpoklic Svet24.si

Odpoklic izdelka: Na trgovskih policah so se ...

jasna-kuljaj Svet24.si

Jasna Kuljaj sprejela novo vlogo programske ...

Klemen Žibert Necenzurirano

Objavljamo poročilo o finančni luknji v SD: kaj ...

grims cerkev-kriz mora bit-facebook Reporter.si

Kako Cerkev omogoča predvolilno kampanjo Branka ...

nika kriznar 24 af Ekipa24.si

Pravljica Nike Križnar! Naša skakalka razkrila ...

Pogled, ki pove vse! Odkrito.si

Meghan - ljubosumni izpad? Ženski ukazala, naj se...

doncic Ekipa24.si

Prihajajo Luka 3! Dončić bo kmalu predstavil ...

STA
STA
1 14.04.2021 23:07:23

V polfinalu lige prvakov še City in Real Madrid

Reuters
Paris St. Germain - Manchester City in Chelsea - Real Madrid sta polfinalna para lige prvakov. Parižani in Londončani so si napredovanje zagotovili v torek, danes pa so se jim pridružili še nogometaši Cityja in Madridčani.

City je v Dortmundu proti Borussii še enkrat zmagal 2:1 in napredoval s skupnim izidom 4:2, Liverpool in Real sta se razšla brez golov, prvo tekmo v Madridu so španski prvaki dobili s 3:1.

City je bil v prvem polčasu kaznovan za neprepričljiv začetek. Domači so na odmor odšli z vodstvom 1:0, v 15. minuti je za to z lepim golom poskrbel Anglež v njihovih vrstah Jude Bellingham. Gosti so nato zaigrali napadalneje, izvedli nekaj nevarnih akcij, Kevin De Bruyne je zadel prečko.

Zato pa se je izid spremenil v 55. minuti, ko je Riyad Mahrez natančno izvedel enajstmetrovko. Zakrivil jo je Emre Can, ki je v kazenskem prostoru nespretno posredoval, z glavo si je poslal žogo v roko.

Po izenačenju Borussia ni znala odgovoriti na pravi način, Angleži so bili nevarnejši, grozil je predvsem De Bruyne, drugi gol pa dosegel Phil Foden, ki je bil po kotu natančen s strelom s 17 metrov. Žoga se je od vratnice odbila v gol. Foden je s tem tako postavil končni izid.

Real je v Liverpoolu najprej preživel napad domačega navijača na avtobus, ki se je na srečo končal le z razbitim steklom, nato pa še vse pritiske angleških prvakov. Ti so tekmo začeli s pravo ofenzivo, Mohamed Salah je že v drugi minuti zapravil stoodstotno priložnost, bil je povsem sam pred Thibautom Courtoisom, a mu je belgijski vratar slab strel po sredini gola ubranil. Sledilo je še nekaj nevarnih napadov domačih, vendar so jih gosti uspeli umiriti, nato pa tudi sami začeli ogrožati tekmečeva vrata, Karim Benzema je v 20. minuti zadel vratnico.

Domači so novi pritisk izvedli pred odhodom na odmor, si pripravili novi dve priložnosti, toda tako Salah kot Georginio Wijnaldum sta streljala čez gol. Courtois se je izkazal tudi na začetku drugega dela, ko je ubranil nevaren poskus Firmina, tudi Salah je v nadaljevanju še poskušal, toda pri zaključnih strelih ni bi natančen. To bi Španci lahko kaznovali, toda domači vratar Alisson Becker je preprečil veselje Vinicius Junior, Benzema pa je z glavo slabo streljal.

Kljub dobri tekmi in številnim priložnostim, precej več so jih zapravili domači, sta mreži ostali nedotaknjeni.

borussia manchester city re
Reuters

Značke: nogomet, liga prvakov

Članki iz rubrike