sekolar, mizna krožna žaga Svet24.si

Zaradi nove omrežnine gospodarstvo na okope, ...

traktor Svet24.si

Tatvina traktorja - pozor, pomagajte najti tatu

robert fico Necenzurirano

Slovaški atentat in Slovenija: nasilje se vedno ...

jure bracko evita hanzic zvezdana lubej mediaspeed Reporter.si

Pravnomočno poražena NKBM: šlo je za tipično ...

kidd doncic 23 pm Ekipa24.si

Hahaha!!! Po spotakljivih vzdihih Luka Dončić ...

skrito-v-raju Njena.si

Skrito v raju: Renato šokiral z maščevanjem

gabriela anamaria goltes Ekipa24.si

Dončićeva Anamaria spet 'topi srca'! Srček in ...

nu
nu
0 04.04.2021 19:13:41

ŠTEVILKE SO ŠLE V NEBO! Novinar RAZKRIL, kaj sta Raiola in Haalandov oče zahtevala od Laporte

Profimedia
Pričakovan prestop norveškega čudežnega dečka Erlinga Haalanda še naprej dviga prah.

V vrsti zanj stojijo domala vsi najmočnejši in najbogatejši klubi stare celine. Glede na to, da dortmundska Borussia izgublja stik z mesti, ki prinašajo uvrstitev v ligo prvakov (po domačem porazu s konkurenčnim Eintrachtom za njim zaostaja že za sedem točk), je skorajšnji odhod Haalanda nadvse verjeten.

Vendar Norvežan ne bo poceni. Medtem ko bo prihodnje leto njegova odškodnina 80 milijonov evrov, bo letos ta izdatno višja. Za vsaj 100 milijonov višja, strokovnjaki pa napovedujejo presežen rekord Neymarja - torej več kot 222 milijonov.


Agent Mino Raiola in igralčev oče Alf-Inge Haaland sta bila v minulih dneh v Španiji, na pogajanjih z vodstoma Barcelone in madridskega Reala. V prihodnjem tednu sledi 'turneja' po Otoku.

Rezultat sestanka z novim predsednikom Kataloncev Joanom Laporto je v javnosti razkril novinar Gerard Moreno. Trda pogajalca sta zahtevala po 20 milijonov evrov za vsakega od njiju ter letno plačo za Erlinga v višini 30 milijonov. Za nameček sta dodala pogoj, da mora Lionel Messi ostati v klubu. To je seveda le del finančnega bremena za klub, večji znesek bo romal v blagajno Borussie.

Učinek 20-letnega Haalanda je neverjeten. V dresu Borussie je v 15 mesecih dosegel 49 zadetkov na 50 tekmah. Naravnost neverjetne so njegove številke v ligi prvakov. Odkar je v tem tekmovanju debitiral v dresu Salzburga (septembra 2019) je na 14 tekmah dosegel 20 zadetkov. Za primerjavo: Messi jih je na 14 tekmah dosegel 'le' osem. Norvežan v ligi prvakov zadetke dosega na vsakih 54 minut.

Članki iz rubrike