favorskaya Svet24.si

Ruske oblasti aretirale novinarko, ki je pokrivala...

Natasha Diddee Svet24.si

Priljubljena blogerka leta živela brez želodca, ...

jv_0 Necenzurirano

Kaj se skriva v ozadju nenadnega odhoda direktorja...

kucan drnovsek bobo Reporter.si

Kučanova huda napaka: Drnovška je imel za ...

doncic Ekipa24.si

Zaigralo vam bo srce! Ste videli, v kakšni majici...

Ena zadnjih fotografij kralja Karla III., na njegovem obrazu je videti žalost in trpljenje Odkrito.si

Razpad monarhije? Veriga sramotnih neresnic

ronaldo sesko lv Ekipa24.si

Srbi zaradi Slovenije že trepetajo pred evropskim...

STA
STA
0 17.01.2021 22:55:33

Interju derbi proti Juventusu in vsaj začasno vodstvo v serie A

Reuters
Obračun Atalante Josipa Iličića in Genoe Mihe Zajca v 18. krogu italijanske nogometne lige se je končal brez golov z 0:0. Derbi kroga med Interjem in Juventusom je dobil prvi z 2:0 in se vsaj začasno prebil na vrh lestvice.

Na dvoboju v Bergamu ni bilo golov, domači so enkrat zatresli okvir vrat, sicer prevladovali, a je Genoa dobro nevtralizirala največja orožja domače ekipe. Iličić je pri domačih igral do 88. minute, Zajc pa pri gostih v prvem polčasu.

Že pred tem je Parma Jasmina Kurtića, ta je igral celo tekmo, gostovala pri Sassuolu in igrala 1:1. Vse do pete minute sodniškega dodatka je celo kazalo na tretjo zmago Parme v sezoni, saj je do takrat vodila z golom Juraja Kucke iz 37. minute. A v izdihljajih tekme so nato domači prišli do najstrožje kazni, ki jo je uspešno izvedel Filip Đuričić. Parma tako ostaja predzadnja.

Doslej najvišjo zmago kroga je zabeležil Napoli, ki je kar s 6:0 ugnal Fiorentino, potem ko je Lorenzo Insigne zadel dvakrat (skupno ima devet golov), enkrat z bele pike, temu pa je dodal še eno podajo za gol. Napoli je zdaj na lestvici tretji s 34 točkami in je tako pokazal dobro formo pred superpokalom, v katerem se bo v sredo pomeril z Juventusom.



Ta je v današnji zadnji tekmi v Milanu igral derbi z Interjem Samirja Handanovića, ta ni imel veliko dela, in ob brezzobi predstavi zasluženo doživel drugi poraz sezone in ostaja na petem mestu s 33 točkami. Inter je povedel v 12. minuti, potem ko je z glavo zadel Arturo Vidal, v 52. minuti pa je po dolgi podaji na koncu lepo za 2:0 zadel še Nicolo Barella in Interju prinesel 12. zmago sezone.

Že v petek je rimski derbi med Laziem in Romo s 3:0 dobil prvi.

V ponedeljek bo do tega kroga vodilni Milan, ki ima 40 točk, toliko kot vsaj začasno prvi Inter, gostoval pri Cagliariju.

Značke: nogomet, italija

Članki iz rubrike