Klemen Jaklič Svet24.si

Ustavni sodnik Jaklič trdi, da ni potreboval ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

zala tomasic Reporter.si

Janšev propagandist Tomašič zlorablja Nova24TV ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

andreja-špeh Njena.si

Andreja Špeh iz MasterChefove kuhinje na Japonsko

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

STA
STA
0 28.10.2020 23:06:18

Derbi Barceloni, visok poraz Kampla na Old Traffordu

Reuters
Sredin derbi 2. kroga lige prvakov se je odvil v Torinu, kjer je Juventus gostil Barcelono. Končal se je z zmago slednje z 2:0. V skupini G je bil tudi slovenski obračun Mihe Blažiča in Benjamina Verbiča, Ferencvaros je gostil kijevski Dinamo in igral 2:2. Leipzig Kevina Kampla je v gosteh pri Manchester Unitedu v skupini H izgubil kar z 0:5.

V skupini G ni prišlo do težko pričakovanega obračuna zvezdnikov Juventusa in Barcelone Cristiana Ronalda in Lionela Messija, saj je prvi okužen z novim koronavirusom. Po živahnem začetku, ko so gosti prek Antoina Griezmanna tudi zatresli okvir vrat, je Barcelona povedla v 14. minuti, Ousmane Dembele je z nekoliko sreče zadel z roba kazenskega prostora.

Barcelona je imela še nekaj lepih priložnosti, pri domačih pa je trikrat iz prepovedanega položaja zadel Alvaro Morata. Lionel Messi, ki je pri prvem zadetku zelo natančno podal čez celo širino igrišča, je v 63. minuti za malo zgrešil cilj, tako kot Griezmann v 75. Zadnje trenutke pa je Barca odigrala še z igralcem več, saj je bil v 85. minuti izključen Merih Demiral. Piko na i Barcelonini zmagi je nato postavil Messi z bele pike v sodniškem dodatku.

Na drugi tekmi skupine se je obračun v prvem krogu poraženih Ferencvarosa in kijevskega Dinama končal brez zmagovalca. Ukrajinci so povedli v 28. minuti po enajstmetrovki Viktorja Cigankova, prednost pa podvojili v 41., ko se je med strelce vpisal Carlos De Pena. Madžari so v 59. minuti zmanjšali zaostanek z golom Tokmaca Nguena. V 86. je bil pri gostih izključen Sergej Sidorčuk, kar so domači izkoristili in prek Francka Bolija izid izenačili v 90. minuti. Verbič je igral od 89. minute, Blažič pa celo tekmo za Madžare.



V skupini H je Kampl, ki je igral do 76. minute, gostoval na Old Traffordu in visoko izgubil. Domači so na tekmi, ki jo je s pomočniki sodil Slavko Vinčić, povedli v 21. minuti z golom Masona Greenwooda, Marcus Rashford pa je povišal prednost v 76. ter nato še v 79. minuti. Anthony Martial je v 87. minuti zadel z bele pike, Rahsford pa je svoj tretji gol dosegel v sodniškem dodatku. Že pred tem je PSG z goloma Mosieja Keana, obakrat je podal Kylian Mbappe, v 64. in 79. minuti v gosteh ugnal Istanbul Basaksehir.

V skupini E je Chelsea v gosteh ugnal Krasnodar s 4:0, potem ko so zadeli Callum Hudson-Odoi v 37., Timo Werner v 76. z bele pike, Hakim Ziyech v 79. in Christian Pulisic v 90. minuti. Na drugi tekmi je Sevilla gostila Rennes in slavila z 1:0. Luuk de Jong je zadel v 56. minuti.

V skupini F je Borussia Dortmund igrala proti Zenitu ter zmagala z 2:0. Jadon Sancho je v 76. minuti uspešno izvedel najstrožjo kazen. Erling Haaland pa je nato postavil končni izid v sodniškem dodatku. Brugge je gostil oslabljeni Lazio in igral 1:1. Italijani so povedli v 14. minuti prek Joaquina Corree, domači pa izenačili v 42. z bele pike, uspešen je bil Hans Vanaken.

Značke: nogomet, liga prvakov

Članki iz rubrike