Progasti goz foto Davorin Tome Svet24.si

Išče se največja slovenska kača! Ljudem je ...

220820-Zel-3615 Svet24.si

Foto: Za “sendvič” vestno opravijo svoj hobi

1695633573-dsc09685-1695633263267 Necenzurirano

Predsednico republike zapušča ključni sodelavec

robert golob vecer rb Reporter.si

Trojni strel v koleno za Gibanje Svoboda ...

Zoran Zeljkovic Ekipa24.si

Konec dvomov! Nov pretres v zmajevem gnezdu: ...

Šepet metulja, premiera (4) Njena.si

Kakšno vlogo ima v seriji Skrito v raju Alex ...

pogacar 1 Ekipa24.si

Tako malo je manjkalo! Tukaj je posnetek, ...

nu
nu
1 18.09.2020 10:30:30

NAJBOLJ NORA v zgodovini norih tekem!!! V Srbiji se je zgodilo nekaj, kar se v Evropi ŠE NIKOLI NI (video)

V mestecu na severu Srbije se je včeraj pisala zgodovina.

Srbski in romunski predstavnik, Bačka Topola in FCSB, sta v drugem kvalifikacijskem krogu lige Europa odigrali najbolj noro tekmo v zgodovini tekmovanja. Ali celo več, najbolj noro tekmo v zgodovini evropskih pokalov in eno najbolj norih v zgodovini nogometa. Moštvi sta skupaj dosegli 12 zadetkov, vsako po šest, o zmagovalcu pa so odločale enajstmetrovke!?!

To se v evropskih pokalih ni zgodilo še nikoli doslej, na nobeni od dosedanjih približno 24 tisoč tekmah. Pravzaprav se je le petkrat v zgodovini v prvih ligah, torej najmočnejših tekmovanjih. Leta 2010 na Škotskem (Motherwell – Hibernian), v sezoni 1999/2000 v Belgiji (Westerlo – Genk), leta 1960 v Angliji (Charlton – Middlesbrough), leta 1950 v Španiji (Atletico – Athletic) in leta 1930 tudi v Angliji (Leicester – Arsenal).


Včeraj je Bačka Topola romuskega tekmeca (naslednika nekdanjega evropskega prvaka Steaue) gostila v 40 kilomterov oddaljeni Senti. FCSB je v Srbijo prispel le s 14 nogometaši, saj je s koronavirusom okuženih devet igralcev in osem trenerjev - tudi glavni strateg. Ekipo je tako vodil trener brez licence, med vratnici pa je stopil 19-letni debitant, sicer četrti čuvaj mreže v članski ekipi.

Bačka Topola je do 15. minute dvakrat zatresla gostujočo mrežo, deset minut pozneje so Romuni zaostanek zmanjšali. Domači so pred odmorom ostali z igralcem manj, v peti minuti nadaljevanja pa so gostje izkoristili številčno prednost in izid izenačili (2:2). Že v naslednjem napadu so Srbi spet povedli, pet minut pozneje pa je bil izid vnovič izenačen (3:3). V sodniškem podaljšku rednega dela so gostje dosegli zadetek - za zmago. Tako je bilo vsaj videti, a številčno oslabljeni nogometaši Bačke Topole so z vsemi močmi krenili v zadnji napad in medtem, ko je sodnik s piščalko v ustih gledal na uro, izsilili podaljšek (4:4).

Domačini so v podaljšku ostali brez še enega igralca, a so se vseeno dvakrat vrnili 'med žive', po zaostankih 5:4 in 6:5. Končni izid 6:6 se je zapisal v nogometne anale. Zmagovalca so odločale enajstmetrovke, v slogu poteka tekme so zadetki padali kot za stavo, le v tretji seriji je prej omenjeni 19-letni gostujoči vratar domačemu nogometašu Mihajlu Banjacu strel ubranil.

Članki iz rubrike