zahi hawass Svet24.si

Resnični Indiana Jones

david cameron, kijev Svet24.si

Britanski zunanji minister z izjavo prestopil ...

matjaz kovacic bobo Necenzurirano

Ne Ljubljana. Da je Maribor izgubil banko, so ...

hisa tomc LJ-pl007 Reporter.si

To so hiše, ki jih evropski poslanci Zver, Tomc ...

roglic Ekipa24.si

Zdaj je znano, kje bo Primož Roglič koval formo ...

jure-podjavoršek, mojster, delovna-akcija, otroci, družina Njena.si

Mojster Jure o vzgoji otrok: V življenju se bodo ...

irving-doncic Ekipa24.si

'Moj brat!' Kakšne besede Kyrieja Irvinga o Luki ...

STA
STA
0 08.08.2020 23:07:22

Znani vsi četrtfinalisti lige prvakov

Reuters
Znani so vsi četrtfinalisti v nogometni ligi prvakov. Po Leipzigu, Atalanti, Atleticu Madridu, PSG, Lyonu in Manchester Cityju sta se danes med osem prebila še Bayern in Barcelona.

Barcelona in Napoli sta se v Italiji razšla z 1:1, tokrat pa so Katalonci slavili s 3:1. V drugi minuti vratnica Driesa Mertensa, v deseti minuti pa je Barcelona povedla, ko je z glavo po kotu zadel Clement Lenglet. Kazalo je, da je ob tem storil prekršek, a so sodniki po pregledu gol priznali. V 23. minuti je na 2:0 povišal nepopustljivi in spretni Lionel Messi.

Argentinski velemojster je znova udaril v 30. minuti, ko je zadel iz bližine, a so sodniki gol razveljavili zaradi domnevne Messijeve igre z roko. Je pa Messi ob koncu polčasa poskrbel še za najstrožjo kazen, ki jo je zanesljivo izvedel Luis Suarez. V sodniškem dodatku pa je tudi Napoli prišel do strela z bele pike, ki ga je unovčil Lorenzo Insigne.

V drugem polčasu je bilo manj razburjenj, v 80. minuti so Italijani sicer zadeli, a iz prepovedanega položaja, Hirving Lozano pa je pozneje iz težkega položaja zadel še vratnico.


Bayern si je že na prvi tekmi v Londonu priigral zajetno prednost s 3:0, tokrat pa je doma proti Chelseaju igral 4:1. Bavarci so povedli že v deseti minuti, ko je Robert Lewandowski unovčil najstrožjo kazen. V 24. minuti je prednost podvojil Ivan Perišić. Štiri minute pozneje je Callum Hudson-Odoi z roba kazenskega prostora sicer zadel za Chelsea, a gol ni obveljal.

Je pa obveljal v 44. minuti, strelec iz bližine je bil Tammy Abraham. A že takrat je bil Chelsea v izgubljenem položaju, njegovo usodo je le potrdil Corentin Tolisso, ko je v 76. minuti poskrbel za Bayernovo vodstvo s 3:1. Lewandowski pa je v 84. minuti dvema podajama dodal še svoj drugi gol na tekmi. Poljak je bil sicer vpleten v prav vseh sedem zadetkov proti Chelseaju (trije goli, štiri podaje).

Pred prekinitvijo vseh športnih dejavnosti zaradi izbruha novega koronavirusa so bile odločene štiri tekme. Mesto v četrtfinalu so si že marca zagotovili Leipzig, Atalanta, Atletico Madrid in PSG.

Nadaljevanje lige prvakov bo potekalo v mehurčku v Lizboni od 12. do 23. avgusta. Tako četrtfinali kot ostali dvoboji bodo potekali na eno tekmo. Četrtfinalni pari pa so: Bayern - Barcelona, Manchester City - Lyon, Leipzig - Atletico Madrid ter Atalanta - PSG.

Članki iz rubrike