Annalena Baerbock Svet24.si

Sledi kibernetskega napada na nemško vladajočo ...

ženska Svet24.si

Iskrenost do samega sebe je najboljša ...

občina-ruše, urška-repolusk Necenzurirano

Policija preiskuje, kako je štajerska občina ...

jansa orban fb2 Reporter.si

Večni si želijo biti le avtokrati: v Moskvi, v ...

pogacar Ekipa24.si

Tadej Pogačar pred Girom izpostavil ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

crypto.com arena Ekipa24.si

Sramota leta! V LA-ju skušali takole provocirati ...

sta
sta
0 01.08.2020 21:14:46

Londonski derbi v finalu pokala FA je pripadel Arsenalu

Reuters
Nogometaši Arsenala so zmagovalci angleškega pokala FA. V finalu so na praznem Wembleyu z 2:1 (1:1) premagali mestnega tekmeca Chelsea.

Modri so v peti minuti sicer povedli, a nato je za popoln preobrat poskrbel junak dvoboja Gabonec Pierre-Emerick Aubameyang, še v prvem polčasu je zadel iz enajstmetrovke, v drugem pa je tekmo odločil po fantastičnem preigravanju v 68. minuti.

Za Arsenal, ki si je z zmago zagotovil evropske nastope v naslednji sezoni, je bilo to 21. finale in 14. zmaga v tem tekmovanju, v katerem je najuspešnejši med vsemi.

Na začetku jubilejnega, 140. finala sta obe ekipi prikazali napadalno igro. Že v uvodnih napadih sta si obe priigrali priložnost, ob izteku pete minute pa so varovanci Franka Lamparda povedli. Akcijo je začel in končal Christian Pulišić.



V 27. minuti je Nicolas Pepe dosegel lep zadetek, a ga je sodnik zaradi nedovoljenega položaja Pepejevega soigralca pred tem razveljavil. A jeza Arsenalovih igralcev na sodnika ni trajala dolgo, že minuto pozneje je namreč dosodil najstrožjo kazen, potem ko je Cesar Azpilicueta v kazenskem prostoru nepravilno zaustavljal Aubameyanga. Slednji je prevzel odgovornost, vratarja poslal v eno, žogo pa v drugo stran.

Drugi polčas je bil manj zanimiv, po protinapadu pa je tekmo odločil Aubameyang, ki se je v kazenskem prostoru elegantno rešil tekmečevega branilca in prek vratarja poslal žogo v mrežo.

Možnosti Chelseaja so se še zmanjšale v 73. minuti, ko je Hrvat Mateo Kovačić prejel drugi rumeni karton in si prislužil predčasno pot v slačilnico.

Članki iz rubrike