nevihta, strele Svet24.si

Maj prinaša plohe in nevihte. V teh krajih bo ...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

hisa brglez-pl016 Reporter.si

Hiše, avti in bančni računi evropskih ...

doncic Ekipa24.si

Kakšen odgovor Luke! Je kdo dvomil vanj? Vsem je ...

Brigita Langerholc Njena.si

Brigita Langerholc se je z družino preselila na ...

crypto.com arena Ekipa24.si

Sramota leta! V LA-ju skušali takole provocirati ...

nu
nu
0 13.07.2020 17:31:14

Manj kot 24 ur po zmagi nad Dinamom odstopil predsednik Hajduka

sn
V derbiju 34. kroga prve hrvaške lige je Hajduk na stadionu Maksimir v Zagrebu s 3:2 premagal večnega rivala zagrebški Dinamo. Po zmagi nad tekmecem iz prestolnice pa je, bolj kot ne pričakovano, odstopil predsednik uprave splitskega kluba Marin Brbić. Hajduk je namreč zabeležil komaj drugo zmago v zadnjih šestih krogih.

Brbić je odstopil s položaja predsednika uprave kluba, ker ta v tej sezoni ni dosegel načrtovanega cilja, da bi Splitčane popeljal v kvalifikacije za ligo prvakov, so v ponedeljek popoldne objavili na uradni spletni strani kluba, je poročala hrvaška tiskovna agencija Hina.

"Odstopam s položaja predsednika uprave HNK Hajduk. To je moja moralna dolžnost, ker nam v tej sezoni ni uspelo doseči obljubljenega in zastavljenega cilja, in to je - nismo zasedli mesta, ki vodi v kvalifikacije za ligo prvakov," je dejal Brbić.



Pojasnil je, da kluba ne bo zapustil takoj, ampak "ko bodo izpolnjeni pogoji za to", ker, kot je dejal, "zaradi odgovornosti do Hajduka ne sme dopustiti, da bi bil ta obglavljen, upoštevajoč pomembnost ohranjanja poslovne stabilnosti za delovanje kluba".

Na vrhu prvenstvene lestvice je Dinamo s 76 točkami, drugi je Osijek (62), tretja Lokomotiva (61), četrta Rijeka (58). Hajduk je peti od desetih moštev s seštevkom 57 točk.

Značke: nogomet, hrvaška

Članki iz rubrike