GJtPNFnW4AAxeMl Svet24.si

Hud potres prizadel okolico Vidma; tla so se ...

433132554_2134136413613298_5685619191041566114_n Svet24.si

Policija prekinila iskanje male Danke v Banjskem ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

janez janša, shod Reporter.si

Kdo ima koga za norca? Janša, večkrat v ...

ronaldo 33 Ekipa24.si

Joj, kaj je naredil Ronaldu! To je predrznež, ki ...

Tako bo potekal sončni mrk, ki je marsikoga prestrašil do kosti Odkrito.si

8. april, 2024 - Mrk, ki prinaša katastrofo?!

vinicius Ekipa24.si

Zvezdnik Reala in Brazilije se je zlomil pred ...

nu
nu
0 31.03.2020 16:42:09

Ljudem se je povsem ZMEŠALO! Švedi so želeli igrati nogomet, stavnice z vsega sveta pa so ...

Dreamstime
Pandemija koronavirusa je prizadela celotno gospodarstvo – seveda tudi stavnice, ki so odvisne od športa. Tega pa ni ...

Medtem ko lahko na prste ene roke preštejemo tekmovanja, ki še vztrajajo, stavnice mrzlično iščejo kakršnakoli tekmovanja, ki bi jih lahko uvrstila v stavno ponudbo. Tudi prijateljske nogometne tekme so povsem v redu  v slogu pregovora, da hudič v sili še muhe žre.

Prijateljski dvoboj švedskih nižjeligašev bržčas nikoli ne bi pristal v stavni ponudbi po vsem svetu, a tokrat je drugače. Švedska kluba, sedmoligaš Eskilstuna FC in osmoligaš Nashulta GoIF, sta se dogovorila za prijateljsko tekmo pred majhnim številom gledalcev. A kmalu je novica obkrožila svet, tako so igralce in trenerja obeh ekip začeli klicati od vsepovsod.


Včeraj so ves dan igralci in osebje kluba dobivali klice. Kontaktirali so jih prek družbenih omrežij, sporočila so prihajala   z vsega sveta. "Srečno! Upam, da boste izgubili. Približno takšna so bila sporočila. Nastal je popoln kaos okoli povsem nepomembne tekme," je dejal predsednik Eskilstune Bengin Ozeran.

"Zaradi varnosti igralcev smo moral celo odpovedati srečanje. Nikoli ne veš, kaj se lahko zgodi. Igralci so res dobivali klice s celega sveta in predvsem nenavadna sporočila. Klicali so celo trenerja nekega drugega kluba iz iste divizije, v kateri sicer igramo, da bi pri njem preverili, kako smo igrali v preteklem obdobju. Ljudje so celo prišli v stik z našim nekdanjim igralcem in ga spraševali, v kakšni zasedbi bomo igrali. To je prav bolno," je še dodal.

Švedska ima glede širjenja koronavirusa drugačen pristop. V državi ni karantene, kakršne smo vajeni v večini držav. Meje so odprte, tudi šole, gostinski lokali ... Dovoljena so tudi športna tekmovanja, vendar pred manjšim številom gledalcev.

Značke: stave, švedska

Članki iz rubrike