sveča Svet24.si

V hudi nesreči pri Jesenicah umrl 25-letni voznik

evropska unija, evropske volitve Svet24.si

Dolgoletni evropski komisar opozarja na nujne ...

1711376183-dsc0361-01-1711376151675 Necenzurirano

Direktorju bolnice so morali podrejeni delati ...

jankovic praznik ljubljane Reporter.si

Poglejte, kdo vse se je prišel poklonit ...

Rhea Bullos Ekipa24.si

'Superge' za 200 evrov? Ne, tudi tako se lahko ...

Predsednik vlade Dr Odkrito.si

Kaj se je v resnici dogajalo na Kruziću?

ekipa ilek stuhec Ekipa24.si

Kaj je narobe? Slovenci bežijo v tujino! Jih doma...

STA
STA
0 25.02.2020 23:06:28

BAVARSKI ŠOV v Londonu, Napoli in Barcelona brez zmagovalca

Reuters
Nogometaši Napolija so na prvi tekmi osmine finala lige prvakov igrali neodločeno 1:1 proti Barceloni. Na drugi tekmi večera je Chelsea gostil Bayern in izgubil z 0:3.

V Londonu so bili v prvem polčasu nekoliko konkretnejši Bavarci, ki so med drugim zagorozili v 11. minuti, ko je Kingsley Coman za malo zgrešil cilj, v 16. minuti se je izkazal domači vratar Wilfredo Caballero po poskusu Roberta Lewandowskega, v 29. minuti je Thomas Müller z roba kazenskega prostora žogo poslal malce mimo vrat, v 35. pa je s strelom z glavo zatresel prečko. Domači so eno lepših priložnosti imeli v 43. minuti, ko se je za strel odločil Marcos Alonso, a je bil Manuel Neuer na mestu.

V 51. minuti so Nemci povedli, ko je Lewandowski z leve strani žogo poslal v osrčje kazenskega prostora, od koder je nato zadel Serge Gnabry. Isti igralec je podvojil prednost Bayerna v 54. minuti, takrat je zadel z diagonalnim strelom z leve strani. Spet pa je podal Lewandowski.

V 63. minuti bi sodnik kaj lahko dosodil najstrožjo kazen za Bayern po igranju z roko Andreasa Christensena v kazenskem prostoru, a se ni odločil zanjo. A je Bayern v 76. minuti dosegel nov gol, Alphonso Davies je bliskovito krenil po levi strani, nato pa žogo podal pred gol do prvega strelca tekmovanja Lewandowskega, ki ni imel težkega dela za 3:0. Za nameček je Chelsea v 84. minuti ostal še brez izključenega Marcosa Alonsa.

chelsea bayern re
Reuters
V Neaplju pa je gostovala Barcelona, ki je imela žogo več v posesti, a v prvem polčasu je bila praktično nenevarna proti strnjeni obrambi domačih. Zato pa so bili konkretnejši gostitelji, ki so povedli v 30. minuti, ko je Dries Mertens zadel z roba kazenskega prostora ter se s 121. zadetkom izenačil z Marekom Hamšikom na vrhu večne lestvice strelcev pri Napoliju. Blizu zadetka je bil tudi Kostas Manolas v 42. minuti, ko je zgrešil iz bližine.


V 57. minuti je Barcelona izenačila, ko je iz bližine zadel Antoine Griezmann po podaji Nelsona Semeda z desne strani. Štiri minute pozneje je na drugi strani z leve strani poskusil Lorenzo Insigne, toda Marc-Andre ter Stegen se ni pustil premagati, tako kot tudi ne po poskusu Joseja Callejona malce zatem. V 76. minuti je Barcelonin branilec Samuel Umtiti meril malce previsoko, v 84. pa je bil nenatančen še domači zvezdnik Insigne.

V 89. minuti je vezist Barcelone Arturo Vidal zaradi prekrška in "petelinjenja" naenkrat dobil dva rumena kartona in posledično rdečega ter moral predčasno z igrišča.

Ta dvoboj je sicer sodil Nemec Felix Brych, ki je postal rekorder po številu tekem v ligi prvakov. Neapeljska je bila njegova 57. Prejšnji rekorder je bil Danec Kim Milton Nielsen.

V sredo bosta na sporedu še obračuna Lyon - Juventus in Real Madrid - Manchester City. Že prejšnji teden pa je Borussia Dortmund doma premagala PSG z 2:1, Atletico Madrid Jana Oblaka je bil z 1:0 boljši od branilca naslova Liverpoola, Leipzig Kevina Kampla je v gosteh pri Tottenhamu zmagal z 1:0, Atalanta Josipa Iličića pa je s 4:1 odpravila Valencio.

Članki iz rubrike