profimedia-0808999589 Svet24.si

Umrl komaj 15-mesečni sin slavnega MMA borca

toplotna črpalka1 Svet24.si

Obljubljal toplotne črpalke, vzel pa le denar

1683742182-dsc7277-01-1683742078866 Necenzurirano

Šest ustavnih sodnikov razkrilo dodatne ...

jansa orban fb1 Reporter.si

Janša nima ugleda v Bruslju, on seže le do ...

doncic dallas Ekipa24.si

Dončić je razkril, kaj se dogaja z njegovim ...

masterchef Njena.si

MasterChef: Kje je sodnik Luka Jezeršek?

oblak danilovic Ekipa24.si

Takšnega Oblaka ne poznamo! Njegova izbranka je ...

nu
nu
2 20.02.2020 14:43:48

Požrešnost?! Barcelona tekmecu 'ukradla' najboljšega, kar je sledilo, je še dodatno razburilo javnost!

Reuters
Nogometni velikan Barcelona se je po koncu prestopnega roka okrepil z danskim reprezentantom Martin Braithwaitom, so sporočili na spletni strani kluba. Osemindvajsetletnik, ki je pred tem igral za Leganes, je s katalonskim velikanom podpisal 4,5-letno pogodbo.

Barcelona je do okrepitve lahko prišla zaradi pravil španske nogometne lige, ki dovoljujejo tovrstno izjemo ob izrednih dogodkih.

Poškodba Ousmaneja Dembeleja, ki bo manjkal do konca sezone, spada v to kategorijo, španski državni prvaki pa so to izkoristili in za 18 milijonov evrov (ob bonusih lahko znesek naraste do 20 milijonov) v svoje vrste pripeljali danskega nogometaša, ki je za reprezentanco odigral 39 tekem in dosegel sedem zadetkov.


V letošnji sezoni je za Leganes na 27 tekmah zadel osemkrat in bil eden najboljših posameznikov kluba, ki se bori za obstanek v španskem prvenstvu, saj v la ligi zaseda 19. mesto.

Športni direktor Leganesa Martin Ortega je ob prestopu dejal, da je Barcelona delovala znotraj pravil ter da je plačala odkupno klavzulo za njihovega nogometaša. Poudaril pa je še, da pravila niso pravična, saj Leganes nima možnosti nakupa nogometaša, ki bi zamenjal Braitwaita.

Barceloni je uspel dober posel, čeprav so številni ljubitelji nogometa ostro kritizirali to potezo katalonskega velikana. Za nameček je ogromno prahu dvignila tudi s členom v pogodbi, ki govori o odkupni klavzuli. Odličnega igralca je dobila za 18 milijonov evrov, po novem pa bodo morali morebitni kupci za Danca odšteti 300 milijonov evrov.

Članki iz rubrike