Natasha Diddee Svet24.si

Priljubljena blogerka leta živela brez želodca, ...

plimovanje, piran, obala, morje, poplava-2023 Svet24.si

V Sloveniji je povprečen občan zadolžen za 629 ...

jv_0 Necenzurirano

Kaj se skriva v ozadju nenadnega odhoda direktorja...

kucan drnovsek bobo Reporter.si

Kučanova huda napaka: Drnovška je imel za ...

slovenija odbojka najdic planinsec af Ekipa24.si

Kaj se dogaja v slovenski reprezentanci?! Novi ...

Kanyne West, Harry in P Odkrito.si

Harry v pedofilski mreži P. Diddyja??!!

ronaldo sesko lv Ekipa24.si

Srbi zaradi Slovenije že trepetajo pred evropskim...

STA
STA
0 19.02.2020 23:03:11

JOJO ILIČIĆ BLESTEL ob visoki zmagi Atalante, Leipzig v Londonu ugnal lanskega finalista

Reuters
Nogometaši Atalante so tudi z golom slovenskega reprezentanta Josipa Iličića na prvi tekmi osmine finala lige prvakov v Milanu premagali Valencio s 4:1. Leipzig pa je brez pomoči poškodovanega Kevina Kampla gostoval pri lanskem finalistu Tottenhamu in ga premagal z 1:0.

V Milanu je Atalanta gostila zdesetkano Valencio, ki že tako ali tako doslej v Italiji ni imela veliko uspeha v tem stoletju, saj je le enkrat zmagala, dvakrat igrala neodločeno in petkrat izgubila. Tokrat pa je doživela pravo malo katastrofo. Že v sedmi minuti bi se lahko tudi znašla v zaostanku, ko je neoviran v kazenskem prostoru streljal Mario Pašalić, izkazal pa se je Jaume Domenech. Pred tem je bil le malce premalo natančen Alejandro Gomez.

Prav slednji pa je bil podajalec pri prvem zadetku Atalante v 16. minuti, z leve je žogo poslal pred vrata, kjer jo je pričakal Hans Hateboer in poslal v mrežo. Robin Gosens je v 21. minuti zadel le zunanji del mreže, na drugi strani pa je Ferran Torres v 30. zadel vratnico. V 35. minuti je imela Valencia še eno lepo priložnost, a je Goncalo Guedes zgrešil z leve strani. Zato pa je bil precej natančnejši Iličič v 42. minuti. Sprožil je z roba kazenskega prostora malce z desne in s svojo "slabšo" desno nogo zadel v nasprotni zgornji kot Valenciinega gola za vodstvo z 2:0 in svoj prvenec v ligi prvakov.

V drugem polčasu je Atalanta nadaljevala dobro predstavo, a tudi Valencia je imela svoje priložnosti, v 52. minuti je iz bližine zgrešil Carlos Soler. Toda ekipa iz Bergama je bila nagrajena za dobro igro v 57. minuti, ko je z roba kazenskega prostora z diagonalnim strelom malce z leve za 3:0 zadel Remo Freuler. V 61. minuti je Valencia zapravila še eno priložnost, a v 63. minuti je Atalanta še povečala prednost, drugič na tekmi je zadel Hateboer. Denis Čerišev je v 66. zmanjšal zaostanek, v 70. pa bi lahko dosegel še en gol, a se je izkazal Pierluigi Gollini.

V Londonu pa sta se merila na zadnjih sedmih tekmah neporaženi Tottenham, ki je bil precej oslabljen, v napadu je pogrešal tako Harryja Kana kot Son Heung-Mina, in Leipzig, ki je slavil le enkrat na zadnjih petih tekmah. Toda Nemci so odločno začeli, saj je Angelino v drugi minuti streljal iz bližine, Hugo Lloris preusmeril v vratnico. Na drugi strani je v osmi minuti nevarno poskusil Steven Bergwijn, a je posredoval Peter Gulacsi.



V 17. minuti je pri Nemcih z glavo poskusil Patrik Schick, a žogo poslal malo mimo, v 36. minuti pa je imel Timo Werner novo lepo priložnost za Leipzig, a je njegov strel malce z leve obranil Lloris. V drugem polčasu je najprej Lucas Moura v 48. minuti poskrbel, da je moral posredovati Gulacsi, a v 58. minuti so Nemci zasluženo povedli.

Ben Davies je zakrivil najstrožjo kazen s prekrškom, z bele pike pa je bil natančen Werner. V 62. minuti je bil znova neuspešen Schick, v 73. minuti pa je nevarno s prostega strela meril Giovani Lo Celso, a se je izkazal Leipzigov vratar, tako kot po poskusu Erika Lamele v 85. minuti. Lucas pa je v 89. z glavo žogo poslal čez gol.

Že v torek je Borussia Dortmund po zaslugi dveh zadetkov mladega Erlinga Haalanda z 2:1 odpravila Paris St. Germain, Atletico Madrid pa je z Janom Oblakom prišel do prednosti z 1:0 proti branilcu naslova Liverpoolu.

Prihodnji teden bodo na sporedu še tekme Chelsea - Bayern, Napoli - Barcelona, Lyon - Juventus in Real Madrid - Manchester City. Povratni obračuni v tem delu tekmovanja bodo med 10. in 18. marcem.

Članki iz rubrike