stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Od Žuglja do Žaklja: ko zloraba institucij ...

jansa orban budimpesta cpac Reporter.si

Klavrn zaton Janeza Janše: Hrvat Plenković je ...

anamarija lampic nico gross af Ekipa24.si

Slovenska zvezdnica z ostro kritiko smučarske ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

jankovic hokej Ekipa24.si

Velike spremembe v zmajevem gnezdu! Novo ime ...

nu
nu
0 28.01.2020 07:16:56

ŠKANDAL V SOSEŠČINI! Privoščil mu je smrt: 'Upam, da boš dobil virus korona ..."

Grozljivo in nedopustno. Še posebej, ker se je zgodilo na tekmi mladih nogometašev. Žrtev je igrišče zapustil v solzah.

To je bila tekma nogometašev, rojeni leta 2006. Torej 13 ali 14 let stari fantje so igrali v predmestju Milana, med seboj sta se pomerila kluba Cesano Boscone Idrostar in Ausonia. Na igrišču je bil tudi Francesco Lin, po poreklu Kitajec.

Lin je deset minut pred koncem s solznimi očmi odšel v slačilnico. "Nikoli nisem doživel rasističnih opazk. No, ne morem mimo tega, da so mi nasprotni igralci govorili: 'Upam, da boš umrl od virusa korona, kot kmetje na tistih kitajskih tržnicah." Nisem mogel več nadaljevati, v solzah sem zapustil igrišče. Opravičujem se svojim soigralcem, ker vem, da ni v redu, da sem jih pustil na cedilu," je pojasnil 13-letni nogometaš.

lin francesco 1


V Linovem klubu Cesano Boscone Idrostar so ogorčeni, še posebej zaradi tega, ker so vsi slišali, kaj se dogaja. "Vsi, tudi sodnik in trener Ausonie - človek, ki je v športu, da uči 13-letne otroke. Nihče ni storil ničesar. Niti med tekmo, niti po tekmi. Nihče ni rekel, da mu je žal, ker se je to zgodilo. Nihče se ni opravičil. Ta ravnodušnost je enako grozljiva kot žaljivka," so sporočili iz kluba. In dodali: "Skrbi nas molk in obračanje glave. No, mi ne želimo biti tiho, še posebej, ko se takšne stvari zgodijo med otroki. Borili se bomo proti temu, borili se bomo proti trpljenju tistih, ki niso ničesar krivi."

Lin je zrelo pripomnil, da smo vendar v letu 2020: "A še vedno so med nami ljudje, moji vrstniki, ki žalijo tiste, ki smo drugačni od njih. Žalijo tiste, ki so temnopolti, žalijo Kitajce ... Tega ne morem razumeti, zato o tem želim na glas govoriti."

Značke: nogomet, škandal

Članki iz rubrike