stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Od Žuglja do Žaklja: ko zloraba institucij ...

drama prenova-pl Reporter.si

Namesto države bo služil zasebnik: 2,55 milijona...

anamarija lampic nico gross af Ekipa24.si

Slovenska zvezdnica z ostro kritiko smučarske ...

masterchef, 10 Njena.si

Teden dni premora za MasterChef Slovenija

jankovic hokej Ekipa24.si

Velike spremembe v zmajevem gnezdu! Novo ime ...

nu
nu
1 23.10.2019 16:37:48

Igra usode: LEWANDOWSKI le po zaslugi matere narave ni pristal v BLACKBURNU!

Reuters
Manj znana anekdota iz kariere Roberta Lewandowskega.

Robert Lewandowski ne hladi cevi. Tudi v torek v Pireju je dvakrat zatresel mrežo, pa je zdaj v letošnji sezoni že pri 18 golih. Na trinajstih tekmah. Če odmislimo nemški superpokal, uvodno tekmo sezone, je mrežo zatresel prav na vsaki tekmi. Stroj za gole. Brez njega bi bil Robert Kovač, Hrvat na klopi Bayerna, v (še večjih) škripcih. Brez njega bi se neprepričljivi Bayern še precej večkrat opekel. Kaj kmalu pa bi se zgodilo, da ga sploh ne bi bilo v Nemčijo.


Naključje ali usoda, kakor vam je ljubše. Dejstvo je, da je neki naravni dogodek usmeril kariero Roberta Lewandowskega, kakor se je ta potem razvijala. Govora je o izbruhu vulkana na Islandiji v aprilu 2010, ko so bili zaradi pepela odpovedani številni poleti na stari celini. Na tleh je tako ostalo tudi letalo, ki bi moralo Lewandowskega, takrat nogometaša Lecha, prepeljati iz domače Poljske na Otok. Oko na takrat širšim množicam še neznanega napadalca je namreč vrgel Blackburn. "Rezervirano sem imel letalsko vozovnico, a nisem mogel odpotovati. To mi je spremenilo življenje. Kdo ve, morda bi ostal v Blackburnu, če bi takrat poletel v Anglijo."
Letalo je ostalo na tleh in Lewandowski se je nekaj mesecev kasneje pridružil dortmundski Borussi. Vse ostalo pa je zgodovina.

Članki iz rubrike