stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

rudi-mlakar Njena.si

Rudi tudi v zunanjem svetu vse bolj priljubljen

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

nu
nu
1 17.10.2019 21:04:19

TU SO! Vsi na enem mestu! Od prvega do zadnjega, 700. Vsi goli CRISTIANA RONALDA oziroma CR700 (video)

Reuters
Vsi goli v karieri Cristiana Ronalda. Vseh 700. V daljši ali ekspresni verziji, kakor vam je ljubše.

Prvega je zabil na začetku oktobra 2002. Bilo je v 34. minuti šestega kroga portugalskega prvenstva, ko se je takrat 17-letni (super)talent lizbonskega Sportinga s številko 28 na hrbtu zapodil proti gostujočim vratom, pri tem na hrbet položil branilca ali dva in rutinirano zatresel mrežo. Za svoj prvi gol v članski konkurenci. Že slabo uro kasneje je dodal drugega.

Bila je to bolj kot ne še ena običajna tekma portugalske lige. Takrat močni Sporting (Jardel, Ricardo Quaresma, Joao Pinto ...) je zlahka opravil z novincem v ligi Moreirensejem, a gledalci na starem Estadio de Alvalade so bili nevede vendarle priča zgodovini oziroma rojstvu legende.

Dobrih 17 let kasneje je namreč Cristiano Ronaldo dos Santos Aveiro pri številki 700. CR7 je pred dnevi v Kijivu postal CR700. Za nov mejnik v karieri. Bil je to jubilejni 700. »Siiiiiiiiiii!«, ki pa je imel tokrat tudi nekaj oziroma precej grenkega priokusa. Portugalci so se namreč iz ukrajinske prestolnice vrnili praznih rok ter bodo morali v novembru za zanesljivo uvrstitev na Euro premagati Litvo in Luksemburg. Toda to realno vendarle ne bi smel biti prevelik zalogaj.

Z leti je (p)ostal stroj za gole. Vmes je volk menjal dlako, nravi pa nikoli. Sporting, United, Real, Juventus, Portugalska … Zabijal je v vsakem dresu. In praktično vsakomur.



Največ zadetkov je dosegel v dresu madridskega Reala, njegova najljubša stranka pa je bila Sevilla, Andaluzijcem je namreč skupno zabil 27 golov. V lepem spominu so mu ostali tudi madridski Atletico (25), Getafe (23), Celta (20), Barcelona (18) ...

V reprezentanci je prvega dosegel v predtekmovanju Eura 2004 proti kasnejšim prvakom Grkom, ponedeljkov v Kijivu je bil 95. Absolutni rekorder, (nekoč) brkati Ali Daei, ki je v dresu Irana bojda štel kar do 109, spi vse manj mirno.

Zadeval je na vse možne načine. Največ, 442, jih je zabil z desno nogo, z levico jih je dosegel 129, z glavo 127. Od 700 golov jih je 113 prišlo z bele točke, 55-krat je bil uspešen s prostega strela, največ, 595, pa jih je seveda dosegel iz šestnajstmetrskega prostora. Nekateri lepi, nekateri pravcate mojstrovine, spet drugi nič posebnega; odpadki, ki jih je pospravil v mrežo. Bili so takšni in drugačni, do danes pa se jih je, kot že rečeno, nabralo okroglih 700.

In ni še končal. Sedemsto in štejemo dalje.

Članki iz rubrike