900469_089-cigareti2 Svet24.si

Kadili bi kot Turki, vendar ne bi plačali

Shonda Rhimes Svet24.si

Shonda Rhimes zaradi groženj prisiljena v selitev

sergej racman Necenzurirano

Eden najbogatejših Slovencev je v zaporu. ...

vucic kavcic INSTAGRAM Reporter.si

Aleksandar Vučić skrivoma obiskuje Slovenijo: na...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

kyle-marisa-roth Odkrito.si

Nenadna smrt znane TikTok vplivnice

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

STA
STA
0 17.09.2019 23:27:02

Kakšen šok za EVROPSKE PRVAKE! Klonili so že na prvi tekmi, najbolj pa so navdušili ... AVSTRIJCI!

Reuters
Liverpool, branilec naslova v nogometni ligi prvakov, je novo sezono elitnega klubskega tekmovanja začel s porazom z 0:2 v gosteh proti Napoliju. Junak 1. kroga pa je postal 19-letni norveški napadalec Salzburga Erling Braut Haaland s tremi zadetki v prvem polčasu na obračunu z Genkom (6:2).

V skupini F so nogometaši milanskega Interja igrali neodločeno 1:1 s praško Slavio. V Milanu, kjer je celo tekmo za Inter branil Samir Handanović, se je prvi polčas končal brez zadetkov, nekaj nevarnejši so bili gostitelji, a so Čehi opozorili nase. In v 65. minuti so tudi povedli, iz bližine je Handanovića ugnal Peter Olayinka. Inter je bil že na pragu presenetljivega poraza, v drugi minuti sodniškega dodatka pa le izvlekel točko z golom Nicoloja Barrelle. Pred tem je Stefano Sensi zatresel prečko.

Na drugi tekmi skupine je Borussia Dortmund igrala 0:0 proti enemu favoritov Barceloni. V priložnosti polni tekmi, v kateri so bili predvsem v drugem polčasu nevarnejši Nemci, so slednji v 57. minuti zastreljali najstrožjo kazen, Marcu Reusu je poskus obranil Marc-Andre ter Stegen. Sledil je vstop v igro Lionela Messija, ki je zamenjal rosno mlado Barcelonino odkritje sezone Ansuja Fatija, a to Kataloncem ni pomagalo. V 77. minuti so bili domači namreč znova blizu zadetka, zatresli so prečko prek Juliana Brandta.

V skupini G je Lyon gostil Zenit iz Sankt Peterburga ter prav tako igral 1:1. Rusi so povedli v 41. minuti, ko je zadel Serdar Azmoun. V 50. minuti je z bele pike izenačil Memphis Depay. Benfica pa je igrala proti Leipzigu ter izgubila z 1:2. Gola za Nemce, pri katerih zaradi poškodbe gležnja ni bilo Kevina Kampla, je dosegel Timo Werner v 69. in 79. minuti. Pri domačih je v 84. minuti zadel Haris Seferović.

V skupini E je Salzburg gostil Genk in ga premagal kar s 6:2. Avstrijci so povedli že v drugi minuti, ko je zadel po mnenju strokovnjakov "čudežni" Haaland, sin nekdanjega nogometaša Alf-Ingeja Haalanda. Isti igralec je znova udaril v 34. minuti za 2:0, na 3:0 pa je v 36. minuti povišal Hee-Chan Hwang.

Jhon Lucumi je v 40. minuti Genku vzbudil nekaj upanja, a ga je takoj pokopal izjemni Haaland v 45. minuti s svojim tretjim zadetkom na tekmi. V sodniškem dodatku je za 5:1 poskrbel Dominik Szoboszlai. Sedmi gol na obračunu je za 5:2 dosegel Mbwana Samata v 52. minuti, osmega za 6:2 pa Andreas Ulmer v 66.



Na derbiju skupine E sta se udarila Napoli in branilec naslova Liverpool. Razburljivo tekmo s kar nekaj priložnostmi na obeh straneh je odločila najstrožja kazen, ki jo je v 82. z bele pike izvedel Dries Mertens. Že v sodniškem dodatku je zmago Italijanov potrdil Fernando Llorente.

V skupini H je presenečenje prejšnje sezone Ajax premagal Lille s 3:0. Tekmo, že pred njo je policija aretirala približno sto navijačev Lilla zaradi neredov, so Nizozemci dobro začeli in povedli v 18. minuti prek Quincyja Promesa. V 50. je prednost podvojil Edson Alvarez, za 3:0 pa je zadel Nicolas Tagliaficov 62. minuti.

Chelsea pa je na drugi tekmi gostil Valencio in izgubil z 0:1. Špance je do vodstva in zmage v 75. minuti pripeljal Rodrigo.

V sredo bodo še preostale tekme prvega kroga. Med njimi "slovenski" obračun, ko se bosta v skupini C merila Petar Stojanović z zagrebškim Dinamom in Josip Iličić z Atalanto. Jan Oblak bo v skupini D z madridskim Atleticom gostil Juventus.

- torek, 17. september:
* Skupina E:
Salzburg - Genk                       6:2 (5:1)
Napoli - Liverpool                    2:0 (0:0)
* Skupina F:
Inter Milano - Slavia Praga           1:1 (0:0)
(Samir Handanović je branil celo tekmo za Inter)
Borussia Dortmund - Barcelona         0:0
* Skupina G:
Lyon - Zenit Sankt Peterburg          1:1 (0:1)
Benfica - Leipzig                     1:2 (0:0)
(Kevin Kampl zaradi poškodbe gležnja ni igral za Leipzig)
* Skupina H:
Ajax - Lille                          3:0 (1:0)
Chelsea - Valencia                    0:1 (0:0)

- sreda, 18. september:
* Skupina A:
18.55 Brugge - Galatasaray
21.00 PSG - Real Madrid
* Skupina B:
18.55 Olympiakos - Tottenham
21.00 Bayern München - Crvena zvezda
* Skupina C:
21.00 Dinamo Zagreb - Atalanta
21.00 Šahtar Donjeck - Manchester City
* Skupina D:
21.00 Atletico Madrid - Juventus
21.00 Bayer Leverkusen - Lokomotiva Moskva
Značke: nogomet, liga prvakov

Članki iz rubrike