Klemen Jaklič Svet24.si

Ustavni sodnik Jaklič trdi, da ni potreboval ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

1709556859-172a8714-1709556621461 Necenzurirano

Kako rešiti javno zdravstvo? Ministrica naj ukine...

zala tomasic Reporter.si

Janšev propagandist Tomašič zlorablja Nova24TV ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

femme-fatale, femme-fatale-2023 Njena.si

Skrito v raju: Igralka blestela na fotografiranju ...

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

nu
nu
0 20.08.2019 11:29:40

Maribor ima LEPE MOŽNOSTI preskočiti Ludogorec. In če to reče ON, potem mu moramo VERJETI!

Jurij Korun
Maribor v četrtek čaka prva tekma zadnjega kroga kvalifikacij za ligo Europa.

Po slabem uvodu v novo državno prvenstvo in po gladkem izpadu v 3. krogu kvalifikacij za ligo prvakov z dvema porazoma proti Rosenborgu, se je nogometna evforija v štajerski prestolnici precej umirila. 

Vijoličasti imajo po izpadu iz kvalifikacij za najelitnejše svetovno klubsko tekmovanje še popravni izpit, v četrtek bodo v Razgradu odigrali prvo tekmo zadnjega kroga kvalifikacij za ligo Europa. Štajerce čaka zelo težka naloga, če si želijo zagotoviti jesen v Evropi, zadnja ovira pred skupinskim delom lige Europa je namreč bolgarski prvak Ludogorec. 

Za Ludogorec je svojčas igral tudi slovenski reprezentant Roman Bezjak, ki je v zelenem dresu preživel tri leta. V pogovoru za Večer je zdajšnji član ciprskega velikana APOEL-a, ki ga danes čaka tekma zadnjega kroga kvalifikacij za ligo prvakov proti nizozemskem velikanu Ajaxu, spregovoril o možnostih Maribora proti Ludogorcu. 



"Od leta 2015 se je veliko spremenilo, iz moje generacije igra le še peterica, ampak sloga igre niso spremenili, ker imajo še vedno precej Južnoameričanov, Brazilcev. Vsa leta jih krasi hitra igra po tleh. Glede na kader in trenerja Stojča Stoeva, ki je vodil tudi mene in nas popeljal v evropsko ligo, se to zagotovo ni korenito spremenilo," je najprej stanje pri Ludogorcu opisal Bezjak. 

"Maribor sam dovolj ve, kaj je recept v Evropi, saj je že večkrat dokazal, kako se zoperstaviti boljšim ekipam. Ludogorec se je nekako navadil igrati v Evropi, tako da bo zdaj, ko je izpadel s Ferencvarošem, naredil vse, da gre vsaj v evropsko ligo," je nadaljeval Bezjak in se dotaknil tudi tega, kakšne možnosti ima Maribor proti njegovemu nekdanjemu klubu: "Favorit je Ludogorec, vsi pa vemo, da je Maribor sposoben, tudi Chelsea je imel nekoč velike težave z njim. To so tekme, kjer ne moreš napovedati razpleta. Mariboru bi veliko pomenil gol v gosteh." 

Celoten intervju z Bezjakom si lahko preberete TUKAJ

Članki iz rubrike