Nova predsednica republike Nataša Pirc Musar Svet24.si

Tudi Nataša Pirc Musar podpira Pahorja

Annalena Baerbock Svet24.si

Sledi kibernetskega napada na nemško vladajočo ...

občina-ruše, urška-repolusk Necenzurirano

Policija preiskuje, kako je štajerska občina ...

jansa orban fb2 Reporter.si

Večni si želijo biti le avtokrati: v Moskvi, v ...

doncic Ekipa24.si

Kakšen odgovor Luke! Je kdo dvomil vanj? Vsem je ...

Tudi Brad Pitt je obupal .. Odkrito.si

Koga briga Barbariga?!

sekulic slovenija af Ekipa24.si

Tole je očitno menjava za Mika Tobeyja! Američan...

STA
STA
1 25.07.2019 22:57:05

JOJ! Domžalčani bi lahko odnesli precej več

Martin Metelko
Nogometaši Domžal so na prvi tekmi 2. kroga kvalifikacij za evropsko ligo igrali neodločeno proti Malmöju. Povratna tekma bo v četrtek na Švedskem.

Domžale - Malmö 2:2 (1:1)

Domžale - Športni park, gledalcev 2043, sodniki: Fabbri, Peretti in Valeriani (vsi Italija).
Strelci: 1:0 Nicholson (36.), 1:1 Bengtsson (42.), 2:1 Gnezda Čerin (48.), 2:2 Antonsson (52.).
Domžale: Sorčan, Dobrovoljc, Klemenčič, Sikošek, Ćorluka, Käit, Gnezda Čerin, Mujan (od 89. Šoštarič Karič), Ibričić (od 90. Ilić), Vuk (od 38. Podlogar), Nicholson.
Malmö: Dahlin, Safari, Bengtsson, L. Nielsen (od 80. Brorsson), Lewicki, Rieks (od 68. Knudsen), Christiansen, Bachirou, Berget, Rosenberg, Antonsson (od 77. Mollins).
Rumeni karton: Dobrovoljc.
Rdeči karton: /.

Domžalski nogometaši so po izločitvi malteškega Balzana odigrali prvi del dvoboja z Malmöjem, ki je v 1. krogu kar z 11:0 izločil Ballymeno United. Gostitelji so pokazali, da se lahko kosajo z vodilno ekipo švedskega prvenstva (imeli so tudi dvakrat več strelov), a je ta vseeno prišla do dragocenih zadetkov v gosteh, kar jo postavlja v vlogo favorita pred povratnim obračunom. Zmagovalec dvoboja bo v 3. krogu igral z boljšim iz obračuna med nizozemskim Utrechtom in Zrinjskim iz Bosne in Hercegovine. Prva tekma se je končala 1:1.

Domžalčani so bili že v prvem polčasu malce konkretnejši kot tekmec s severa Evrope. V 12. minuti je prvič neuspešno poskusil Shamar Nicholson, v 17. minuti Adam Gnezda Čerin ni premagal vratarja gostov v boju ena na ena, isti igralec pa je bil nenatančen z volejem z dobrih 20 metrov v 24. minuti.

V 36. minuti pa so izbranci Simona Rožmana, ta je moral že v 38. minuti zamenjati poškodovanega Slobodana Vuka, vendarle našli pot do mreže. Po podaji Senijada Ibričića iz kota je bil pred vrati najspretnejši Nicholson, ki je zadel za 1:0.

Vodstvo pa je zdržalo le šest minut, saj je Malmö vrnil z enako mero. Po podaji iz kota Safarija Behranga je z glavo zadel Rasmus Bengtsson.

Drugi polčas se je začel po željah domačih, ki so po dvojni podaji Nicholsona in Gnezde Čerina z golom slednjega spet povedli. A tako kot v prvem polčasu niti takrat niso dolgo zdržali v ospredju. Že čez štiri minute je namreč znova izenačil Marcus Antonsson, ko je zadel iz bližine po podaji z desne strani.

Vmes je še enkrat nevarno, a malo previsoko, z 18 metrov streljal Gnezda Čerin. Novo priložnost so domači imeli v 73. minuti, ko je z glavo poskusil Matej Podlogar, a se je izkazal vratar gostov, tako kot po poskusu Gnezde Čerina globoko v sodniškem dodatku.

Članki iz rubrike