gensko spremenejena semena, NGT, gnojenje, škropljenje, kmetijstvo Svet24.si

Multinacionalke meljejo vrtičkarje in domača ...

Kourtney Kardashian Svet24.si

Kourtney Kardashian ponosna na telo, ki ji je dalo...

gašper bedenčič Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

Ansambel Igor in zlati zvoki Revija Stop

»Vse dni, vse noči« igrajo že lepih 32 let

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

nu
nu
0 21.07.2019 14:03:07

Še lani v PREMIER LIGI, zdaj pa … Nazaj med elito z – ODUWO?! Bivši zmaj pred SANJSKIM prestopom

alesfevzer.com
Nathan Oduwa je na lovu za novim klubom.

Nekoč je nek modrec izjavil: "Ni pomembno, kako dober nogometaš si. Kar šteje, je to, kako dobrega agenta imaš!" In glede na to, kaj se v zadnjih letih dogaja v svetu nogometa, te besede verjetno niso daleč od resnice. Potrjuje jih tudi Nathan Oduwa; nekoč je kot mladinec Tottenhama obetal veliko. Toda kot smo se lahko prepričali tudi v Sloveniji, njegova kariera ni šla v pravo smer. Pri Olimpiji krilni napadalec niti po naključju ni blestel. Sem in tja je morda imel kakšen preblisk, sicer pa se je izgubljal v sivem (pod)povprečju. 

Po slovesu od Ljubljane je Oduwa najprej igral na Danskem za Vejle, potem še v Izraelu za Hapoel Hadera. Nikjer ni blestel. Toda kljub temu se mu zdaj obeta naravnost sanjski prestop. Triindvajsetletnik se je namreč priključil treningom Swansea Cityja, ki je še lani igral v premier ligi. Sezono 2017/18 je sklenil na mestih, ki so vodila v drugo ligo, v tej je v pretekli sezoni dosegel deseto mesto. V novem tekmovalnem letu se bodo Valižani zagotovo želeli vrniti v premier ligo; tudi z Oduwo v kadru? Očitno ni nemogoče.

"Nathan je dobro poznan nogometaš. V svoji karieri je imel kar nekaj zelo dobrih trenutkov, zdaj bo z nami treniral teden dni. Ker je mimo šele nekaj dni, je prezgodaj, da bi karkoli govoril. Dovolili mu bomo, da se bo privadil na okolje, nato pa videli, kako se stvari razvijajo. V tem trenutku je še nemogoče reči, ali bo ostal ali ne. Vse je odvisno od tega, kako mu bo šlo. Če je pač pravi za nas," je pojasnil trener Swansea Cityja Steve Cooper.

Oduwa, ki je v Prvi ligi Telekom Slovenije odigral 22 tekem in zabil dva gola, je bil pred tedni blizu podpisa pogodbe s Palermom, a je posel padel v vodo, potem ko so Siciljanci ostali brez licence za igranje v drugi italijanski ligi.

oduwa swansea
vszi

Članki iz rubrike